Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зукърбърг започва голяма чистка
Автор: Екип Burgas24.bg 09:49 / 07.03.2023Коментари (0)607
©
Meta Platforms Inc., собственик на Facebook и Instagram, планира нов кръг от съкращения и ще уволни хиляди служители още тази седмица, твърдят запознати.

Най-голямата компания за социални мрежи в света намалява още работни места, в допълнение към съкращението с 13% през ноември, в опит да се превърне в по-ефективна организация.

В предишния кръг от съкращения Meta уволни 11 000 служители в рамките на първото си голяма кампания по оптимизация. Компанията работи също така за преструктуриране на организацията си, като предоставя пакети за изкупуване на мениджъри и съкращава цели екипи, които счита за несъществени, съобщи през февруари Блумбърг - ход, който все още се финализира и може да засегне хиляди служители.

Предстоящият кръг от съкращения е продиктуван от финансови цели и е отделен от "оптимизирането", заявиха запознати, пожелали анонимност. Meta, която отчита забавяне на приходите от реклама и се е насочила към платформа за виртуална реалност, наречена метавселена, е поискала от директорите и вицепрезидентите да изготвят списъци на служителите, които могат да бъдат освободени, казаха хората. Говорител на Meta отказа да коментира плановете.

Според запознати, този етап на съкращения може да бъде завършен през следващата седмица. Работещите по плана се надяват той да бъде готов преди главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг да излезе в отпуск за отглеждане на третото си дете, което може да стане скоро, казва един от служителите.

Съкращенията през ноември бяха изненадващи, но поредната серия от уволнения беше очаквана от служителите на Meta. Зукърбърг определи 2023 г. като "година на ефективността" на Meta и компанията е обявила това на служителите по време на представянето, което приключи миналата седмица.

Работниците в базираната в Менло Парк, Калифорния, компания описват повишената тревожност и ниския морал сред колегите си напоследък. Някои служители изразиха притеснение дали ще получат бонусите си, които трябва да бъдат разпределени този месец, ако загубят работата си преди това.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: