ДБГ призова бургазлии, които са станали жертва на рекет, да сигнализират в офиса на партията
Автор: Екип Burgas24.bg 16:43 / 16.04.2013Коментари ()1274
©
Партия "Движение България на гражданите" призова всички бургазлии, които са станали жертва на рекет и подслушване, да сигнализират в офиса на партията.

 

От Партия" Движение България на гражданите" се ангажираха при влизането си в Народното събрание да дадат гласност на тези сигнали и да настояват за наказване на виновните.Това заяви ден след оповестяването на резултатите за подслушване от страна на прокуратурата.

Водачът на листата в Бургас Тома Биков бе категоричен, че поема ангажимент, който ще бъде изключително важен за него: "Ако бъда избран за депутат, ще бъда един от хората, които ще инициират проверка в парламента на цялостната дейност на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Няма да спра докато не видя този човек обвинен и осъден за всички престъпления, които е извършил през последните четири години".

Биков смята, че трябва да има наказани след всяка злоупотреба с власт, особено, когато става дума да рекетирани бизнесмени, за иззет бизнес чрез методи на нерегламентирано подслушване.

От партията на Кунева смятат, че именно тези действия на управляващите през последните четири години са станали причина за закриването на много фирми и за увеличаване на безработицата. По техни данни от 2008 до 2012 година в Бургас броя на безработните се е увеличил три пъти и половина.

Вторият в листата на Партия" Движение България на гражданите" Милен Керемедчиев зададе риторичен въпрос: "Сигурно гражданите се питат - какво това касае всеки един от нас" и увери, че бургаските фирми са едни от най-пострадалите от управляващите, защото в обществените поръчки не са участвали местни фирми. Той призова всеки един гражданин, който е обект на рекет или подслушване, да се обърне към "Движение България на гражданите", за да могат те от своя страна да инициират проверка по случая му.

 

 

Водачът на листата на "Движение България на гражданите" изрази надежда прокуратурата час по-скоро да повдигне обвинение срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, когото законът задължава да упражнява строг контрол върху използването на СРС-та.

 

На въпрос имат ли съмнения, че също са били обект на подслушване от страна на полицията водачът Тома Биков заяви, че предполага, тъй като е разполагал с данни, че името му фигурирало, като оперативно-интересен в доклада на частния ГДБОП

Тома Биков прогнозира, че събраните в последните години СРС-та може да се превърнат в инструмент на рекет от страна на ГЕРБ.

"Това може да станат новите досиета, които да родят зависимости в политиката. Те са подслушвали собствения си министър-председател и визира разговорите на Борисов с Мишо "Бирата", които бяха разпрострени преди време. Това е начин да бъде вкарана цялата политика в зависимости и да се чудим защо политиците постъпват по неадекватен и нелогичен начин", каза още Биков.

По думите му не се съмнявал, че е сред подслушваните, но това ни най-малко не го притеснявало.

"Няма кой знае какво да чуят от мен. Не е това проблема. Проблемът е, че има паралелни структури, които работят за престъпни интереси", допълни той.

По отношение на коментара на бившия премиер Бойко Борисов, който вчера на среща със свои избиратели заяви, че "няма да прави коалиция с БСП, ДПС и "Атака"", но в речта си пропусна "Движение България на гражданите", Биков заяви: "Като член на Националния съвет му казвам: След това, което видяхме да отпише "България на гражданите, защото ние с бандити не преговаряме".




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/DBG-prizova-burgazlii-koito-sa-stanali-zhertva-na-reket-da-signalizirat-v-ofisa-na-partiyata-427620
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.