20-годишен рецидивист бие и реже джоб, за да открадне пари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:15 / 21.10.2016
1038
20-годишният Гочо Колев от гр. Карнобат остава в ареста. Той е обвинен за това, че на 12.10.2016г., около 22:20 часа, в гр. Карнобат, на ул. "Неофит Бозвели", отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 600 лева, от владението на Г.В., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила - удари с юмруци по главата и тялото и използване на нож, с който срязал десния джоб на панталона на пострадалия, от където извадил и взел паричната сума - престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. "А" и "Б" от НК.

Престъплението, което е тежко умишлено по смисъла на закона, е извършено е условията на "опасен рецидив" и в съучастие с други двама мъже.

За това престъпление е предвидено наказание от 5г. до 15г. "лишаване от свобода".

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Колев е извършил престъплението, в което е обвинен. Към този извод сочат писмените и гласни доказателства, които са събрани по време на разследването. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Колев може да се укрие или да извърши ново престъпление. Мотивите за това са, че Колев е осъждан общо 15 пъти, което показва, че той е личност с трайно изградени престъпни навици, както и високото наказание предвидено в закона за извършеното престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави Колев в ареста.

Определението на Апелативен съд -Бургас е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).