70 британски туристи се оплакват от хотел в "Елените"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:40 / 17.07.2008
746
Повече от 70 британски туристи се оплакаха от епидемия от стомашно заболяване в в "Роял Парк Хотел" в курорта "Елените".

Адвокати от компанията Irwin Mitchell Solicitors съобщили за голям брой оплаквания, след като десетки туристи са пострадали, докато са били в в България, съобщава британската информационна агенция Press Association, цитирана от сайта kafene.net.

Преди няколко дни британски турист направи официално оплакване пред компанията First Choice, след като синът му намери в своята стая в същия хотел двама от обслужващия персонал да правят секс.

Надин и Алън Орпууд, които са прекарали две седмици в четиризвездния хотел заедно с шестте си деца, казват, че само няколко дни след пристигането им започнали да страдат от диария, болки в стомаха, висока температура и повръщане.

33-годишната Орпууд, която е клиентка на туристическата компания First Choice Holidays твърди, че хотелът не отговаря на категорията - четири звезди.

Целият хотел миришеше на отпадъчни води, храната в бюфета беше непокрита и пилешкото месо беше недопечено отвътре, а чашите на бара бяха винаги нечисти, казва тя.

Много семейства се оплакали на служителите в хотела, но нищо не беше направено. Казаха ми, че ще ми струва 50 паунда (125 лв) на всеки от нас, за да бъдем прегледани от лекар и не ни беше предложена друга помощ.

Орпууд от Суонли в графство Кент добавя, че тригодишният й син Луи е бил толкова болен, че тя го е отвела в болница, когато се е върнала във Великобритания.

Суки Чокар от адвокатската кантора Irwin Mitchell Solicitors казва, че в този хотел и по-рано е имало проблеми. Това се е случвало и реди. Собствениците на "Роял Парк Хотел" признаваха, че са допуснали недостатъци и изплащаха компенсации на туристите, казва той.

Той препоръча на хотелите и туристическите фирми да се съобразяват с елементарните изисквания за хигиена, за да предотвратяват подобни заболявания и искания за компенсации. Все още не е ясно, за какво заболяване става дума, но симптомите показват, че то вероятно е причинено от бактерии.

Източник: news.bg


Виж коментарите (0)

Още по темата (68):
06.08.2008 Датчани гледат под лупа южните плажове за син флаг
29.07.2008 От плажа в Несебър на пазар в Дубай
28.07.2008 Благой Рагин: Цените по Черноморието са приемливи, качеството е добро
28.07.2008 Лишиха ни от цаца заради чужденците
25.07.2008 СИТ иска публична дискусия за авторските права и тяхното ползване
24.07.2008 Повече българи избират за почивка родните курорти
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).