Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат, хотелиери и ресторантьори в помощ на медиците от първа линия в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 09:51 / 24.11.2020Коментари (0)2165
©
Доброволци влизат в болницата в Поморие, за да помагат на лекарския екип, който е на предела на силите си. Адвокат затвори кантората си и стана доброволец в отделението, а хотелиери и ресторантьори решиха да помагат на медицинските екипи като им осигуряват топъл обяд.

Всеотдайният медицински екип в Многопрофилната болница в Поморие и доброволец адвокат предизвикаха в хотелиери и ресторантьори от града жест на уважение и респект. Става въпрос за инициативата "Топъл и вкусен обяд", която е в знак на признателност за труда им. Идеята е всеки ден да бъде осигурявана храна за медиците от първа линия. Това ни разказва хотелиерът Георги Тръпков, който е научил че управителят на болницата д-р Караилиева вече месец живее в отделението.

 "Това си го представете всеки от нас да си го представи какво значи, да не си легнеш на леглото, да не видиш хората около тебе, да не общуваш с хора с които имаш желание да общуваш, значи това е велико нещо. Това аз лично трудно бих си представил за себе си такова нещо и в този смисъл това което те правят е наистина нещо велико и ние трябва да сме страшно признателни", заяви пред NOVA хотелиерът Георги Тръпков. 

Идеята на доброволческата инициатива към медиците всъщност се оказва родена във Велико Търново, но сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Поморие са убедени че то може да заработи във всички градове.

"Това е съвсем доброволно, колкото се съберем като численост ще се редуваме в график до момента в който сме нужни за това нещо, на хората, които обслужват болните от COVID-19. Да почувстват, че има признателност към техния труд, че някой оценява това което те правят и че някой им е задължен за това. Ние сме им задължени за това", посочва той.

Към призива на Георги Тръпков вече са се присъединили поморийски ресторант, и голям хотелски комплекс, а медицинският екип това беше наистина трогнат от жеста.

 "Днес беше първият ден, беше толкова хубаво. Бяхме толкова изморени, и така светлинка дойде, донесоха ни триспетенно меню много вкусно, топло наистина. Много е хубаво, много сме благодарни. На всички и за всичко" разказва Христина Атанасова - гл.сестра МБАЛ Поморие.

А на входа на COVID отделението на Многопрофилната болница в Поморие ни посреща загрижен санитар, който старателно ни подготвя да влезем само до изолирана приемна. Санитарят всъщност е адвокат Веселин Анестиев, който от две седмици е отменил служебните си ангажименти за да облече защитното облекло като доброволец.

" Разбрах от медиите че има недоимък от страна на човешкия ресурс по отношение на това заболяване и реших да дойда. Споделих със семейството си, подкрепиха ме всички, майка ми и дъщеря ми ги изпратих на семейната вила, която е наблизо", заяви адвокат Веселин Анестиев – доброволец."Идвам сутринта, започвам с подготовка, дезинфекцирам стаята на лекарката, сестрата, след това влизам при болните, изчиствам подлоги, дезинфекцирам, водя болните по различни манипулации, местя легла, раздавам обяд", допълва той.

 Адвокат Анестиев ще остане в отделението само месец, след което ще се върне към съдебните си дела. Сега обаче прекарва по 12 часа в отделението, а днес (вторник) поздравява своята дъщеря рожденичка пак от тук.

 Въпреки че опитва да отмени, да разведри с шеги медиците, оказва се юристът  работи с екип който е на предела на силите си. Това е д-р Женя Караилиева, която също изкара рождения си ден в тази стая. Лекарката не се е прибирала в дома си от 23 октомври.

 "Тя от 20-30 дена не е виждала семейството си, дреме и спи тук по дивани и столове и рано или късно и казах че ще рухне, но не рухва. Държи", разказва адвокат Анестиев. 

Д-р Караилиева не се оплаква, продължава да се усмихва и окуражава всеки болен, а адвокат Анестиев вече е приела като част от екипа си.

"В началото мислех че е действително шега, което всъщност се оказа една хубава истина. Много благодаря за това че дойде и успя да ме отбремени и до голяма степен от работата, а също така за рамото, силното рамо мъжко което ми даде тласък да продължа", посочва д-р Женя Караилиева - управител на УМБАЛ Поморие. " Успявам защото имам разбирането на семейството си и защото не се сърдят за това. Ще бъда щастлива само да са здрави". 

Не се оплаква и уморената сестра Христина Атанасова, която приема отделението като свой втори дом.  "От 15 легла 15 заети, изписваме приемаме, свободно легло нямаме. Кога успяваме да се прибира, ами почти не се прибирам. В понеделник като дойда се прибирам в събота вечерта. С близките - по телефона", посочва Христина Атанасова - гл.сестра МБАЛ Поморие.

От месец към COVID отделението на поморийската болница което бе почти пред затваряне се очаква да се включат още доброволци.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: