Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Аполония с вълнуваща и разнообразна програма
Автор: Екип Burgas24.bg 15:17 / 04.08.2021Коментари (0)1234
©
През септември Созопол отново ще стане дом на над 40 уникални културни събития, част от тазгодишната програма на 37-ото издание на Фестивала на изкуствата Аполония. Участие в един от най-големите и популярни фестивали у нас ще вземат някои от най-известните и обичани български музиканти, актьори, писатели, художници и още много артисти, които ще зарадват публиката. Пълната програма на Аполония 2021 е в официалния уебсайт apollonia.bg, а билети могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Eventim.

Тази година под открито небе посетителите на Фестивала ще могат да се насладят на някои от най-популярните съвременни изпълнители в България, сред които Поли Генова, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени и Фондацията. Освен концерти в програмата на Аполония 2021 присъстват и кино прожекции на известни български филми като "18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков, "Като за последно“ на Ивайло Пенчев с участието на Мария Бакалова, Васил Банов и много други известни актьори. Кино феновете ще могат да се насладят още на драмата "Късата клечка“ на режисьора Димитър Петков и участието на Никола Стоянов, Китодар Тодоров, Руслан Мъйнов и др., както и още много хитови български продукции.

2021 беше тъжна и тежка година. Отидоха си много хора на изкуството – артисти, музиканти, художници, покосени от COVID-19. Концертът на 4 септември е спомен за големия български оперен певец – тенорът Камен Чанев. В него ще участват Иван Момиров, Кирил Манолов, Юлиян Константинов, а на 2 септември концертът на легендарната група P.I.F. ще бъде в памет на Димо Стоянов. Основателят и дългогодишен вокалист на групата внезапно напусна този свят, но остава завинаги неизменна част от българската музика. Солисти на концерта ще бъдат Влади Ампов – Графа, Влади Михайлов, Ерсин Мустафов и Дичо.

За любителите на театъра Фестивалът ще предложи редица представления, сред които моноспектакълът на Николай Урумов – "Мъжка задушница“ на Русенския театър, "Караконджул“ с участието на  Валери Йорданов на Народния театър "Иван Вазо“ и "Всичко на масата“ на театрална работилница "Сфумато“ и Васил Дуев, а началото е със "Свободно падащи истории“ с Мария Касимова-Моасе. Посетителите ще могат също така да се срещнат с хитови български автори и да закупят техните книги, сред които и романът "Absolvo te", чийто автор е носителят на Европейската награда за литература 2021 – Георги Бърдаров, премиерните книги на Георги Господинов и Найден Тодоров.

Наред с вълнуващите арт събития, които очакват посетителите на Фестивала, предстоят майсторски класове,  фотоизложба на Димитър Караниколов, срещите със заглавие "Цената на успеха“, Детска Аполония и Книжна Аполония. Всички събития от програмата ще се проведат на открито, спазвайки всички здравни мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: