Атанас, който прегази мъртвопиян братовчедка си на сватба в Карнобат, иска по-лека присъда

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:00 / 24.02.2020
3524
Апелативен съд – Бургас разгледа в едно съдебно заседание делото срещу Атанас Д., от Карнобат, подсъдим за умишлено причинена смърт на пътя и управление на автомобил след употреба на алкохол и го обяви за решаване.

32-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 24.07.2016 г. около 19,40 ч. на ул. "Йордан Йовков“, в Карнобат, зад волана на лек автомобил марка "Мерцедес",  нарушил правилата за движение от ЗДвП, в резултат на което умишлено причинил смъртта на намиращата се на пътното платно Мария Д., негова братовчедка, починала по-късно същия ден. Атанас е управлявал автомобила с 2.88 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Престъплението е извършено по време на сватба в ромската махала на града. Подсъдимият опитал да премине с автомобила си през улицата, на която участниците в празненството танцували. До него на предната седалка стоял баща му, също употребил алкохол. Стигнало се спречкване с двама сватбари, които опитали да ги предупредят, че може да избухне по-голям конфликт. Мария застанала пред колата, поставила ръце на предния капак на автомобила, но била съборена от него при движението му напред. В резултат на това жената паднала на пътното платно по гръб, по посока на движение на автомобила, който преминал над нея, прегазвайки я по цялата си дължина с долната си част. Придвижвайки се напред автомобилът развил скорост от 0 до 17 км.ч., след което продължил сред множеството и подсъдимият се отправил към дома си.

Окръжният съд в Бургас е наложил общо наказание за двете престъпления в размер на 17 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим и глоба в размер на 1000 лв.

Съдът е лишил Атанас от право да управлява автомобил завинаги.

Мъжът обжалва присъдата пред Апелативен съд – Бургас. Неговият защитник пледира той да бъде оправдан по обвинението за умишлено причиняване смъртта на родственицата си, като изтъкна, че по време на деянието е бил под стрес. Адвокатът поиска наказанието на подсъдимия да бъде намалено. Прокурорът и представителите на частното обвинение настояха магистратите да потвърдят присъдата на първоинстанционния съд като правилна и законосъобразна. Самият Атанас Д. обясни, че съжалява за стореното и помоли за намаляване на наказанието.

Апелативен съд – Бургас  ще се произнесе в законоустановения срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
09.04.2020 Атанас, който прегази братовчедка си мъртвопиян на сватба в Карнобат, ще лежи 17 години в затвора!
20.09.2019 17 години затвор за джигита Атанас, премазал мъртвопиян братовчедка си на сватба в Карнобат
31.05.2018 Вижте какво се случва с делото срещу пияния Атанас, блъснал с колата си жена в Карнобат, а след това избягал!
09.05.2018 Мъртвопияният Атанас, който прегази братовчедка си на сватба в Карнобат, се изправя пред съда
25.07.2016 Мъжът, убил братовчедка в Карнобат, бил сватбар
25.07.2016 Мъртвопиян шофьор блъсна братовчедка си, убия я
Още новини от Регионални новини:
Несебър вече гъмжи от туристи
30% от хотелите в Слънчев бряг отварят днес
Готов е мостът от Царево за къмпинг "Нестинарка"
Откриха скелет на гигант в Дебелт
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).