Атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за Великден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:16 / 02.04.2018
1345
Редица атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за големия християнски празник Великден. За любителите на четката са подготвени еднометрови гипсови яйца и зайци от стиропор.

Община Приморско се е подготвила с разнообразни идеи за включване на малки и големи в сътворяването на пролетния празник. На 5 април /Велики четвъртък/ от 10 часа пред сградата на общината желаещи да се изявят като художници ще могат да нарисуват с акварелни бои своите пъстри рисунки върху гигантски великденски фигури. Великденската изява ще протича на музикален фон. Ще се багрят  и истински, и пластмасови яйца, които след това ще украсят дръвчета и тревните площи пред сградата на Общината и Морската градина.

Същият ден от 16.30 часа пред кметството в Китен ще започне великденската програма. Тя също обхваща разнообразни забавления за малки и големи. Боядисване на големи великденски яйца, игри и веселба за деца, зумба танци на открито, поздрави от самодейните групи на местното читалище и народни песни са част от проявите, с които китенци ще отбележат празника.

Традицията за боядисване на яйца на Велики Четвъртък ще спазят и жителите на Ясна поляна, Ново Паничарево, Веселие и Писменово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).