Бежанци "заливат" Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:33 / 18.09.2015
2624
Бежанци заливат Малко Търново. Ситуацията в района е като на война заради скупчилите се край границата бежанци. Вчера на българска земя са заловени около 200 души. Не е ясно колко други са успели да избягат от постоянно патрулиращите военни и от камерите.

Кметският наместник на с. Бръшлян Желязко Русинов заяви пред камерата на ТВ7, че няма човек, който да е ходил в гората и да не се е срещал с бежанци. Давал съм им кафета, бисквити и други хранителни продукти, хвали се той.

За военнослужещите в Малко Търново ситуацията е напрегната, жителите в пограничните райони обаче вече свикват с гледката. Те не се притесняват от бежанците, дори често им помагат с храна и дрехи.

Край Резово и Синеморец са заловени няколко групи мъже на възраст под 35 години. Те идват от Сирия, Ирак и Афганистан. Смесена група от над 90 жени и деца пък е заловена вчера край Царево. Всички те са докарани в щаба на гранична полиция в Малко Търново, откъдето са извозвани към центровете за бежанци в страната.

Вчера край Резово са заловени и нови трима каналджии, както и други двама души, които са хванати на път за живия товар. Шофьорите, чиято самоличност е установена, са направили пълни самопризнания. Те обаче ще бъдат освободени, тъй като не са заловени в момент, когато превозват бежанците. За тази "услуга" получават около стотина евро на човек. Но ги хващат, защото повечето от тях не познават пътищата в Странджа.

Към момента съдът в Царево е издал ефективна присъда само на един каналджия, който е заловен с групата бежанци в момент, в който е търпял условна присъда за старо престъпление.

Съдия Мария Москова пък заяви пред камерата на ТВ7, че няма към настоящия момент внесени обвинителни актове или искания за одобряване на споразумение от прокуратурата. "В готовност сме. Осигурени са дежурни съдии", каза Москова.

Районната прокуратура в Царево е изпратила писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което настоява за командироване на магистрати, тъй като са затрупани от дела, свързани с нелегално преминаване на границата.


Виж коментарите (0)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).