Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:51 / 13.04.2018
1699
Безплатното куклено шоу  "Приказка за юначета с празни тумбачета“ ще се състои на откритата сцена в центъра на  гр. Айтос на 2 май от 10:30 ч. Тазгодишното турне на театъра включва 7 града. Преди да стигне до Айтос шоуто посети Силистра, Дулово,  Шумен, Хисаря и Пазарджик. Финалът ще е в Карнобат. Децата от тези градове се срещат с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те показват на зрителите как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението децата се забавляват с танци и игри.

Входът е свободен, а всеки малчуган получава комикс книжка с игри.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се "хранят“ с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията "Нахрани ме разделно!" и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на "Екопак България“.

Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от "Театър на приказките“ обучиха над 3 800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати геройчета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).