Благоевградските мечки създават проблеми на айтоския зоопарк

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:41 / 04.08.2015
1610
Благоевградските мечки създават проблеми на айтоския зоопарк. За това алармира директорът на институцията Росица Златева.

"Не можем да ги научим да влизат в санитарните помещения, за да изчистим воалиерите. Срещаме известно затруднение с тях, но те са временно при нас, само за 2 месеца. Дано до тогава да се научат да влизат", пожела си Златева.

Тя обяснява, че едната от мечките влиза свободно, но другата категорично отказва. Влиза до средата и бърза да излезе навън. Гледачите в зоопарка се опитват да ги прилъжат с храна и лакомства. Специално за тях се приготвят варени яйца, предлагат им се също риба и мармалад. Идеята е сутрин като огладнеят, да ги примамят в санитарното помещение с вкусотиите, които са им подготвени. За сега обаче този подход не дава резултат.

Припомняме, че двете мечки, които са майка и син, са преместени от благоевградския зоопарк. Там техните клетки се ремонтират и се наложи да бъдат транспортирани в Айтос. За целта те бяха упоени и пренесени в новия си дом. Четирите мечки в айтоския зоопарк, пък се наложи да съжителстват в една и съща клетка. Въпреки, че размерите са достатъчни за всички, те също се чувстват некомфортно от ситуацията и свикват с новите условия.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).