Благой Рагин: Цените по Черноморието са приемливи, качеството е добро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:21 / 28.07.2008
1022
Цените на Черноморието са приемливи, качеството е добро - каза Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Рагин, който е в курорта Златни пясъци, описа обстановката там тази сутрин така: „Усмихнати, слънчеви хора се разхождат по главната алея. За отстрани попаднал човек - не личи, че може да има някакви проблеми с туризма. Днес времето се поразвали, но като цяло ни се набиват в очите все повече млади хора. За съжаление откривам много малко българи (тук съм от два дни). Най-много има рускоговорящи, както и полски граждани. Хубаво е, че се връщат руските туристи, както и това, че връщаме туристи от Полша, Унгария, Чехия, които масово посещаваха България преди 20 години", каза Рагин.

На въпрос - дали е видял строежи по Северното Черноморие, Рагин разказа, че с лодка вчера са изминали около 50 километра покрай бреговата ивица от Варна до Балчик и описа пътуването така: „Видели сме три крана, които не работеха. Специално в Златни пясъци не виждам нито един замразен обект. Според мен - въпросът със строежите от Варна до Албена и Балчик изобщо не стои. Може би Стара планина не разрешава строежи нагоре. В Балчик съм възхитен от начина на посрещане на хората. Там човек може да обядва за около 15 евро (30 лева).

Цените по алеята в Златни пясъци, където вървя в момента, за плодове като ягоди, малини и др. около едно евро (около 2 лева). Няма нещо, което да е стряскащо в цените", заяви Рагин.
На въпрос - защо тогава няма българи в Златни пясъци, той коментира, че един от проблемите е, че има трудности с местата за паркиране. „Този курорт явно е правен за хора, които пристигат в България със самолет. Курортът не е бил предназначен за хора с коли, а румънците и българите предпочитат да идват с колите си. Сега чувам, че кметът на Варна е подписал договор с италианска фирма за правене на паркинги на етажен принцип, но и това иска време", коментира Рагин.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (68):
06.08.2008 Датчани гледат под лупа южните плажове за син флаг
29.07.2008 От плажа в Несебър на пазар в Дубай
28.07.2008 Лишиха ни от цаца заради чужденците
25.07.2008 СИТ иска публична дискусия за авторските права и тяхното ползване
24.07.2008 Повече българи избират за почивка родните курорти
22.07.2008 Сергиите в Несебър - с нов архитектурен облик
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).