Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Болницата в Айтос спира приема в отделението за вътрешни болести
Автор: Екип Burgas24.bg 10:49 / 30.09.2020Коментари (1)1976
©
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличеният брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех. В здравното заведение вече ще се лекуват само пациенти с COVID-19.

Всяко отделение на болницата се намира в различна сграда. Управителят на лечебното заведение д-р Паруш Парушев обясни, че от вчера Вътрешно отделение е превърнато в COVID-отделение, а заповедта е издадена от Регионалната здравна инспекция.

"Отделението е на два етажа, но е с един вход - и за пациенти, и за персонал. Практически, става невъзможно разделянето на потоците. Създаваме организация поне условно да направим такова разделение", уточни той пред bTV.

В момента в болницата се лекуват 7 пациенти с COVID-19. На втория етаж се лекува човек с вътрешно заболяване, който днес ще бъде изписан, а етажът ще бъде подготвен за настаняване на хора с положителни тестове за коронавирус, които имат нужда от лекарско наблюдение.

Пулмологът и две сестри и една санитарка в болницата също са диагностицирани с COVID-19. Те са под домашна карантина. Главната медицинска сестра посочи, че персоналът е готов да работи в създадените условия, но трябва да се гарантира безопасността му.

"Структурата на сградата няма как да бъде подготвена, за да предпазя персонала си. Не може да се направи буферна зона, трябва да се организира помещение, където персоналът да се преоблече, за да влезе при пациентите. Обезпечени сме с материали, но трябва структурно да се организират нещата, за да работим спокойно", допълни тя.

От днес всички заведения за обществено хранене в с. Зайчар ще бъдат затворени заради заразяването на 25 жени от населеното място, които работят в шивашки цех в Айтос.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.09.2020 г.
0
 
 
Циркаджии.За някой лев и майка си ще продадете.Щели да ги лекуват в Айтос ама видите ли там инфраструктурата на така наречената"болница"не била подходяща,и тя гл.сестра ще ревне още малко.Шок и ужаст.Ми лекувайте ги в Бургас.Ама не,паричките са за вас,и с това сте задължени,и заставени да говорите простотии и да се излагате.Нямала да може да опази мед.персонал....ама после паричките добре ще ви дойдат.Мишки
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: