България ще търси съдействие от Европа за улова на риба в Черно море

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:18 / 30.09.2011
953
България ще настоява Евросъюзът да се намеси по въпроса с улова на риба в Черно море. Това стана ясно от думите на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, който бе на посещение във Варна. Не може да се иска от България и Румъния да изпълняват абсолютно всички норми и да спазват квотите, а същевременно Турция необезпокоявана да извършва улов и то в много, много по-големи количества, отколкото останалите страни, изтъкна Найденов. Той допълни, че Турция е кандидат-член на ЕС и ако иска да стане пълноправна членка, регламентирането на риболова във водите на Черно море ще бъде едно от условията на страната ни.

Земеделският министър дойде във Варна, за да разговаря с рибарския бранш преди важна среща в Брюксел с еврокомисаря по рибарство на 14 октомври. На нея ще присъстват представители на България и Румъния от министерствата на земеделието, екологията и транспорта, за да обсъдят управлението на рибните ресурси в Черно море, опазването на екологията и др. Квотите за улов на калкан няма да бъдат сред темите на срещата.

Към министър Найденов бе отправен въпрос от журналисти редно ли е новият шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Пламен Захариев да заема висок пост, след като дължи на работещите в Националния център за социална рехабилитация заплати за над 396 000 лева. Новият директор на ИАРА бе председател на центъра.

"Не мога да коментирам случая. Разговарях с колегата Тотю Младенов. Става дума за проблем между социалното министерство и този център, който той е ръководил. Това не е в моя ресор. Аз съм обърнал внимание на Захариев, имах сериозен разговор с него и го изпратих при Тотю Младенов. Този случай не е за мен", каза министърът.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).