Бургаското село Твърдица вече има тракийски клуб

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:20 / 12.06.2015
907
Днес, в бургаското село Твърдица бе възстановена тракийската организация. На учредителното събрание присъстваха над 40 души, които трябваше да изберат негово ръководство и име. Официален гост на събитието бе Тодор Ангелов - председател Тракийското бургаско дружество "Екзарх Антим I", който водеше мероприятието.

"За мен е чест да приветствам толкова много тракийци в редиците на нашата организация" - каза той. За местните хора е чест и задължение да пазят историята, бита и културата на дедите си - бежанци от Беломорска и Одринска Тракия. Те активно ще се включат в живота на Тракийското дружество и ще отстояват неговата мисия.

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.

Основано е на 15 декември 1896 от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви. То работи за съхраняването на историческата истина за Тракия, за развитие на тракийската духовност и опазване на тракийското наследство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).