Царево се вдигна на бунт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:24 / 14.04.2017
2175
Стотици граждани на Община Царево се събраха на протест заради забавянето на Общия устройствен план (ОУП). Събитието се проведе на моста на река Караагач и продължи близо два часа. Протестът бе организиран в социалните мрежи в интернет и не е политически. Недоволните хора, сред които рибари, пчелари и хотелиери, бяха с автомобилите си на пътното платно, но не пречиха на движението. Те носеха плакати с надписи "Балансиран подход= природа плюс хора", "Не искаме презастрояване на бреговата ивица", "Искаме терени за ферми", "Искаме да пакетираме странджанския мед", "Искаме си морето и пристанището", "Не блокирайте развитието на Царево". Според хората още преди 10 години ОУП е трябвало да начертае рамките за развитие на Общината за период от 20 години, но до днес това не се е случило. По думите на Таня Янчева от Инициативния комитет гражданите на общината са готови да бойкотират летния сезон, ако не бъдат чути.

На място бе кметът на общината Георги Лапчев, който каза, че Общият устройствен план е най-голямата болка на Община Царево от 10 години. Според него промяната на досегашния план все още не е започнала. По думите му планът е разглеждан от осем правителства. Протестът бе подкрепен и от актьорите Христо Гърбов и Юрий Ангелов.

Източник: радио "Фокус" - Бургас


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).