Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Частна фирма злоупотребява с договор за сметопочистване в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 10:14 / 08.08.2014Коментари (0)961
"Слънчев бряг" АД не е упълномощавало никого и по никакъв повод да събира допълнителни такси от търговските фирми, опериращи на територията на комплекса. Несъстоятелни са твърденията на "Лего проект" ЕООД, че по силата на договор фирмата има право да събира такси за извозването на сметта от всички търговски обекти по централната и крайбрежната алея на курорта. Подобна клауза в договора не само липсва, тя е и правно несъвместима. На "Лего проект" е вменено единствено правото да събира отпадъците от кошовете за боклук по двете централни алеи, собственост на акционерното дружество. Това фирмата трябва да извършва за своя сметка, като за нея остава възможността да се разпорежда със сметта.

Обезпокоено от лошата хигиена в центъра на комплекса и невъзможността на Община Несебър за извършва ежедневно сметопочистване по централните алеи след 20 ч., дружеството е сключило договор с "Лего проект" ЕООД при ясно регламентирани правила: до 30.09.2014 г.фирмата събира отпадъците единствено от кошовете за боклук в района на централната и крайбрежната алея за своя сметка, осигурява за своя сметка торби за събирането на сметта и получава правото да ги обработва - събира, извозва, преработва и пр. "Слънчев бряг" АД се задължава да осигури достъп до посочените алеи, включително и до местата с пропускателен режим. На компанията не е възложена дейност за задължително ежедневно сметосъбиране на отпадъците от всички търговски обекти, намиращи се по тези две алеи. Тя няма право да изисква от тях абонамент за сметопочистване.

Ръководството на "Слънчев бряг" АД е неприятно изненадано от злоупотребата на "Лего проект", което позовавайки се на договора с акционерното дружество е поискало допълнителен налог от търговските обекти. Изпълнителният директор на акционерното дружество Златко Димитров е изпратил предупредително писмо до частната фирма. В него се изразява категорично несъгласие по отношение на действията на фирмата спрямо частните търговци, тъй като те противоречат на договора сключен със "Слънчев бряг" АД.

"..Констатираме, че от Ваша страна са изпратени уведомителни писма до значителен брой търговци, експлоатиращи търговски обекти на Централна и Крайбрежна алея, с които, позовавайки се на сключения между "Слънчев бряг"АД и "Лего Проект" ЕООД договор, изисквате от същите да заплатят на представляваното от Вас дружество такси за сметоизвозването и почистването на отпадъците от съответните търговски обекти. С тези Ваши действия е извършено грубо нарушение на договорните Ви права и задължения.
... Категорично се противопоставяме на такава подвеждаща информация и злоупотребата Ви с наличието на договор със "Слънчев бряг"АД.", се казва в писмото на Димитров.

Договорът с "Лего проект" е ясен и категоричен. Той не дава право на частната фирма да иска допълнителни такси за събиране на отпадъците на търговските обекти по централната и крайбрежната алея на комплекса. "Слънчев бряг" АД окачествяват действията й като злоупотреба и изискват незабавното им преустановяване.

В предупредителното писмо дружеството дава на "Лего проект" 3-дневен срок за точно и качествено изпълнение на договорните му задължения и за отстраняване на последиците от неправомерното позоваване на договора със "Слънчев бряг" АД. В противен случай договорът ще бъде предсрочно прекратен и "Слънчев бряг"АД ще предяви претенции за нанесени имуществени и неимуществени вреди.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: