Чудотворната икона на Света Богородица посрещнаха в Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:50 / 31.08.2015
687
Тържествено и в присъствието на стотици жители и гости на Созопол бе посрещната в храм "Св. св. Кирил и Методий" Чудотворната икона на Света Богородица. Това съобщават от пресцентъра на община Созопол.

Иконата бе превозена от Ахтопол и придружена от кмета на Созопол Панайот Рейзи и директора на НИМ Божидар Димитров. Чудотворната икона, поставена в специално ковчеже, бе внесена в созополския храм от отец Иван и кмета Рейзи, посрещнати от тържествени песнопения, изпълнени от созополския църковен хор. Поставянето на иконата на централно място в храма бе съпътствано от религиозна церемония, по време на която църквата се изпълни с хора, дошли да се поклонят на Светата майка.

"Чудотворната икона ще остане при нас цял месец, за да може всеки, който желае и има нужда от съприкосновение със святата икона, да посети храма, заяви отец Иван. Той припомни, че пътуването на иконата е свързано и с благотворителна цел." Това е голяма благодат за Созопол. Радвам се, че иконата на Богородица ще бъде част от нашия храм", заяви още отец Иван.

Божидар Димитров получи много поздравления от своите съграждани за богоугодното дело. Видният созополчанин изрази възхищението си от църквата "Св.св. Кирил и Методий", която бе ремонтирана, обновена и изографисана с помощта на държавата и общината и даренията на много хора, сред които и самият Димитров.

"Созопол е благословен да бъде домакин на Чудотворната икона", заяви кметът Панайот Рейзи, който изрази увереност, че Богородица ще закриля града и жителите му не само по време на престоя на иконата в Созопол, но и след това.

В края на церемонията по посрещане на Чудотворната икона пред църквата в центъра на Созопол се бе извила дълга опашка от хора, които искаха да се поклонят на иконата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).