Д-р Васил Костадинов: С Oбщински здравни каси пациенти няма да бъдат връщани от лекарските кабинети

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:58 / 11.03.2017
2738
Със създаване на Oбщински здравни каси пациенти няма да бъдат връщани от лекарските кабинети, когато месечният лимит бъде изчерпан. Идеята за алтернативно финансиране на лечебните заведения, извън договорите им със Здравната каса, бе представена от д-р Васил Костадинов.

Той е четвърти в листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен", в която участва като част от гражданската квота. Снощи реформаторите представиха листата си в родния град на д-р Костадинов - Поморие, и споделиха акцентите от своята програма.

"Целта на Общинския фонд за здравни грижи е една - да осигури по-достъпно и качествено здравеопазване за жителите на конретната община. Нищо не пречи, ако в нея има болница, медицински център и санаториуми, той да бъде приоритетно финансиран. И когато лекарят е сложил табелка, че няма лимити, тогава прегледът да става на база на договора на Общинския здравен фонд със съответното лечебно заведение", заяви д-р Васил Костадинов, който е познат като управител на една от най-големите медицински лаборатории в страната.

Според него Общинската здравна каса може да помага още за дооборудване на болниците и медицинските центрове, както и за финансиране на дейности, които НЗОК не поема в конкретната болница. "По този начин лекари, пациенти и самите общински структури ще си гарантират не само оцеляване, но и истинско развитие", каза пред своите съграждани д-р Костадинов.

Сред неговите идеи е и въвеждане на национална профилактична кампания за най-разпространените заболявания и осигуряване на един почивен ден от работодателя за прегледи и изследвания.

Четвъртият в листатата на реформаторите обърна акцент и на спешната помощ и сподели, че сред основните му приоритети ще бъде изграждането на 198 филиала на спешна помощ, както и на 34 спешни отделения.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (365):
18.08.2020 Иван Портних към Румен Радев: Варна е интелигентен град! Варна няма нужда от юмруци и разделение!
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).