Деца от "Горно Езерово" просят през ваканцията в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:36 / 12.08.2016
1323
Прибраха две деца от "Горно Езерово", използвали лятната си ваканция, за да просят в Слънчев бряг. Малолетните са задържани по време на операция в курорта, проведена на 10 и 11 август от служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър. Акцията е била с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места през летния сезон и ограничаване на противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с наркотични вещества, скитничество, безнадзорност, просия и джебчийски кражби.

В района на атракцион, разположен в близост до х-л "Галерия" в курортния комплекс, са задържани двама подрастващи - момче и момиче от бургаския квартал "Горно Езерово", които в състояние на безнадзорност извършвали просия.

На подрастващите е предоставена полицейска закрила, едната от които - осъществена в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. За това, че едно от малолетните системно е склонявано към просия, събраните по случая материали са изпратена на Несебърска районна прокуратура с мнение за присъединяване към досъдебно производство от 2015 година срещу родителите във връзка с осъществен състав на чл.189, ал. 2 от НК - системно използване за просия на подрастващ от родител или настойник, като предвиденото наказание е лишаване от свобода до две години или пробация, както и обществено порицание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).