Детски празник в Камено

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 16.06.2016
1822
С много настроение, състезателен огън и усмивки премина седмото издание на летния общински хепънинг "Наше Лято 2016 година" в Камено. Чаканото дълго събитие за децата на община Камено в края на всяка учебна година е по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието цели чрез занимателни игри да научи учениците как да прекарат ваканцията без неприятни инциденти.

Детският хепънинг се проведе със съдействието на служителите от Втора районна служба " Пожарна безопасност и защита на населението"- гр. Бургас, Читалище "Просвета"- гр. Камено, с помощта на директорите и учителите на СОУ " Христо Ботев"- гр. Камено, ОУ " Иван Вазов"- с. Русокастро, ОУ " Христо Ботев"- с. Трояново и НУ " Братя Миладинови"- с. Кръстина, както и служителите та Районно полицейско управление- гр. Камено.

Кметът на община Камено Жельо Вардунски приветства състезателите от Камено и селата Свобода, Русокастро, Желязово, Трояново, Винарско и Кръстина и им пожела безгрижно, весело и безопасно лято.

Децата от клуб по латино танци "Бургаски Делфини" - с ръководител Теди Йонова дадоха старт хепънинга с невероятните си изпълнения.

Участниците бяха разделени на 7 отбора, състезаваха се в две отборни игри " Пожарна безопасност" и спортно- забавна и пет индивидуални, като всеки един от тях трябваше да се включи в различните по своето същество дисциплини, подкрепян от приятелите си. Игрите бяха: "Пожарна безопасност", "Първа помощ за приятел", "Лятно арт забавление", "Стегни багажа!" и други.

Старши пожарникар Радостин Янков демонстрира пред децата работата на огнеборците.

За доброто настроение на всички деца на площада се погрижи бургаския актьор от Кукления театър Красимир Хараламбов. В края на хепънинга всички се включиха в известния танц лимбо.

На първо място тази година бе отличен отбора на град Камено. Всички деца обаче получиха награди, връчени от кмета Жельо Вардунски.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).