Димитър Бойчев: Започва реконструкцията на порта в Несебър

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
09:06 / 17.03.2021
795
До дни ще стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър. Средствата за мащабната модернизация са осигурени като безвъзмездна финансова помощ по Програмата за морско дело и рибарство. Дълго чаканата новина съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който от години представлява региона в парламента.

С реализиране на проекта ще се постигне оптимизиране на капацитета на пристанището, ще се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба. Инвестицията ще създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и кораби. Така реално ще се осигурят адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.

Проектът предвижда и изграждането на многофункционален обект с пазар за току-що извадена риба. Ще бъдат разположени преместваеми обекти и кран за лесно разтоварване на улова.

На пристанището ще функционират хладилни камери, ледогенератор за люспест лед, склад за амбалаж и инвентар, както и щандове за продажба на риба със слънцезащитни съоръжения към тях.

С осъществяването на проекта ще се повиши и енергийната ефективност на порта. Модернизацията на съоръжението ще  подобри безопасността и условията на труд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).