Димитър Германов положи клетва за втори мандат като кмет на община Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:15 / 05.11.2015
763
Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, новоизбраните кметове на населените места и общинските съветници положиха клетва на първото заседание на общинския съвет в Приморско за мандат 2015-2019 г. В присъствието на зам.-областния управител на област Бургас Севдалина Турманова те официално встъпиха в длъжност.

Събраните в залата на читалището жители и гости на морския град приветстваха новоизбраните управници. Севдалина Турманова също отправи поздравлението си и тържествено връчи огърлицата и ключа - символ на местната власт на кмета д-р Германов. След полагане на подписа си върху клетвения лист градоначалникът поздрави всички присъстващи в залата, благодари за гласуваното му доверие и увери, че ще изпълни поетите обещания.

Своите подписи положиха и кметът на Китен Катя Вълчева, на Веселие - Стойчо Карабинов, на Писменово - Тодор Тодоров, на Ново Паничарево - Яна Жекова и на Ясна поляна - Георги Георгиев. На клетвения лист се подписаха и 13-те общински съветници: Захарина Неделчева, Манол Манолов, Павел Павлов, Борислав Китов, Златина Тюлиева, Дамян Петков, Янчо Янков, Пеньо Пеев и Иван Тодоров от листата на ПП ГЕРБ и от листата на "Заедно за община Приморско" - Димитър Димитров, Златин Бодуров, Златина Величкова и Илия Петков. Кметът Германов поднесе цветя на зам. областния управител, на дамите от общинския съвет и кметовете на населените места.

Председател на първото заседание на местния парламент бе най-възрастният от общинските съветници - Димитър Димитров.

След тайно гласуване за председател на общинския съвет единодушно бе избрана Златина Тюлиева. Временната комисия за изработване на проект за правилник за работата на общинския съвет също оглави г-жа Тюлиева. Тя от своя страна благодари за гласуваното й доверие и призова всички съветници да забравят предизборните емоции и да заработят като един екип за по-доброто бъдеще на Приморско.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).