Довечера става ясна присъдата за убийството в Иракли

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:19 / 20.04.2010
1594
Късно днес се очаква Бургаският окръжен съд да се произнесе по делото за убийството в Иракли.

Заседанието, второ по ред днес продължи повече от три часа. Процесът е за убийството на 21-год. софиянец Григор Николов в Иракли. Инцидентът станал на 29 юни 2009 година.
Обвинен в тежкото престъпление, по член 116 от НК е 55-годишният Тодор Димитров- военен полковник от запаса. Ако съдът сметне Николов за виновен, присъдата е лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.

До убийството се стигна след скандал между две компании на плажа за място за поставяне на палатката.Бившият офицер се опитал да изгони младежите, като казал, че мястото е запазено. Те обаче не пожелали да се изместят и тогава Тодор насъскал срещу тях трите си ротвайлера. Младежите започнали да хвърлят камъни по палатката на столичанина, стигнало се и до бой.

5-членен състав на БОС с председател съдия Захарин Захариев изслуша и вещо лице, което представи балистична експертиза. Тя съвпада с първоначалната. Не стана ясно от каква посока е стреляно, нито дали може газов пистолет да стреля с огнестрелни патрони. Тези въпроси на съда получаваха отговор: "Не мога да преценя".

Съдът не уважи 4 искания на защитата на подсъдимия. Те настояваха да се освидетелства Николай Иванов, който първоначално даде показания, че не е видял убийството, а след това промени показанията си, сочейки Димитров като убиец на Григор. Защитата поиска преразпит на още трима свидетели, също променили показанията си, както и нова комплексна балистична експертиза и поправка на протокола. Искането беше отхвърлено.

Съдът обаче уважи молбата на подсъдимия да разкаже подробно за случилото се на 29 юни 2009 год., без да бъде прекъсван с въпроси. Обвиняемият подчерта, че никога след пенсионирането си не е притежавал бойно оръжие, с каквото е застреляно момчето.

За 14.00 са насрочени пледоариите. Има вероятност присъдата да бъде обявена късно днес, предположи адвокат Росен Кожухаров, който представлява родителите на убития Григор сем. Николови.


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
07.09.2010 Процесът за убийството в Иракли влиза в Апелативния съд през октомври
21.04.2010 Жената на осъдения за убийството в Иракли: Изстрелът не е произведен от съпруга ми
21.04.2010 Адв. Росен Кожухаров: Ще преценим дали да обжалваме присъдата
21.04.2010 16 години в затвора присъди съда за убиеца от Иракли
20.04.2010 Второ заседание днес по делото за убийството в Иракли
25.02.2010 Свидетел по делото "Иракли": Подсъдимият имаше и боен пистолет
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).