Двама дипломати очаровани от хилядолетния Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37 / 06.07.2015
777
Несебър продължава да затвърждава имиджа си на световна културна дестинация и да впечатлява със своето хилядолетно наследство. Поредното доказателство бе визитата на двама дипломати, които останаха очаровани от Стария град.

Лично кметът на Несебър Николай Димитров посрещна пред крепостните стени Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт към МВнР, и Рон С. Тон, директор на академията "Клингендал" в Хага, Холандия. Гостите получиха изчерпателна информация за историята и културата на полуострова в археологическия музей, като г-н Рон С. Тон остана силно впечатлен от артефактите, които институцията съхранява. Вниманието на дипломата, който за първи път посещава хилядолетния град, бе фокусирано дълго време върху добре съхранените икони. По думите му, те са го впечатлили с ярко изразена индивидуалност и символика. Г-н Рон С. Тон сподели, че на приятелите си, а и туристите, би препоръчал да започват своята обиколка в Стария град именно от музея.

По време на визитата, гостите и кметът обсъдиха възможностите Несебър да бъде домакин на симпозиуми, обучения и работни срещи от дипломатически характер. Тези обучения биха били особено полезни при бъдещото председателстване на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

Самият Рон Тон е познато име у нас, тъй като той има принос в създаването и развитието на Българския Дипломатически институт в София. Основните му области на компетентност са дипломация, международни преговори и планиране на стратегии и сценарии в сферата на външната политика.

По време на срещата, Таня Михайлова, която имаше огромен принос за представянето на българската картографска изложба "Морето сближава всичко далечно" в седалището на ООН в Ню Йорк през юни, сподели, че експозицията е предизвикала голям интерес, в частност и специалният щанд, на който е бил представен Несебър. Директорката на Дипломатическия институт към МВнР разказа, че ценните карти ще бъдат изложени на бизнес форум в Чикаго. През 2016 година изложбата ще гостува в Шанхай.

Кметът на Несебър Николай Димитров не пропусна да благодари на Таня Михайлова за приноса й в популяризирането на експозицията, в която осем табла са отделени на световната слава на България-Стария Несебър.

В края на визитата на високите гости кметът Николай Димитров сподели, че Несебър не за първи път посреща дипломати.

"Това е добре за имиджа както на града, така и на цяла България.", категоричен бе градоначалникът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).