Един подаден сигнал в ОИК-Средец за нарушение на изборния кодекс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:18 / 21.10.2015
1179
Почти 2/3-ти от партиите и коалициите са регистрирали застъпници в ОИК - Средец. Това съобщи за Радио "Фокус" - Бургас председателят на Общинската избирателна комисия в Средец Ирина Тунтева. Тя уточнява, че максималният допустим брой е 39, толкова е броят на секционните избирателни комисии в общината. Ще има и една подвижна секция, която ще се бъде в град Средец. В 9 населени места ще се избират кметове.

Тунтева уточнява, че има един подаден сигнал за нарушения на изборния кодекс. "Сигналът ще бъде разгледан днес за неправомерно разлепяне на агитационни материали в село Факия. Те не съдържат задължителните реквизити, т.е. в тях не е записано, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Това е задължителен реквизит, съгласно чл. 183, ал. 2 от Изборния кодекс", информира председателят на Общинската избирателна комисия в Средец. 

Тя допълва, че нарушението е на един от кандидатите за кмет на село Факия. Той е разлепил подобен агитационен материал. В него пише, че организира събрание в своя подкрепа в едно от местните кафета. Под това съобщение, той е разлепил копие от бюлетината, които вече са разпространени навсякъде. Там той е отбелязал своето име и номера, както и призив за гласуване.

"Към настоящия момент нямаме трудности доста добра организация има в общината. Общинска администрация ни съдейства изцяло. Днес ще получим от Бургас част от материалите като урни, принадлежности, които ще се ползват в деня на изборите. Организацията е изключително добра, графикът за получаването на изборните книжа е направен. Проведени са обученията на секционните избирателни комисии. Няма сигнали за сериозни и фрапиращи нарушения", информира Тунтева. 

Тя уточни, че всичко е спокойно и изрази надежда така да бъде и на самия изборен ден.


Виж коментарите (0)

Още по темата (204):
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
23.11.2015 Участниците в изборите не са се отчели пред Сметната палата
18.11.2015 График за изплащане на възнагражденията на СИК за местните избори
12.11.2015 Председателят на БСП в Бургас Евгений Мосинов подава оставка
10.11.2015 Повторно ще броят бюлетините в най-голямото айтоско село
10.11.2015 Административният съд разгледа делото за касиране на изборите за общински съветници в Бургас
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).