Ето как спипаха Йордан и Желязко от Камено с хероин за 2 млн. лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:45 / 12.12.2016
9485
Йордан Йорданов и Желязко Шиников от Камено са задържани с първокачествен хероин за 2 млн. лв. в село Белеврен. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов на извънреден брифинг в залата на Апелативна прокуратура -Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Двамата мъже са задържани с "Лада Нива", с която са прекарвали 50 кг хероин за колосалната сума. Те били разпределени в 96 пакета, намиращи се в три раници. Единият се опитал да избяга, но бил спрян от полицаите. Главният секретар на МВР припомни, че до момента през годината са задържани над 600 кг хероин.

Той разкри, че Шиников и Йорданов са получили наркотиците на място, на което няма граничен пункт нито от българска, нито от турска страна. Намиращото се на мястото оградно съоръжение не е повредено.

Междувременно Окръжна прокуратура -Бургас внесе искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата задържани. Те са обвинени за това, че като съизвършители на 09.12.2016г., около 15.00 ч., в землището на с. Белеврен, общ. Камено с лек автомобил, без надлежно разрешително, пренесли през границата на страната от Република Турция високорисково наркотично вещество - хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

За това престъпление е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 г. до 20г., "глоба" в размер от 200 000 лв. до 300 000 лв., конфискация на наркотичното вещество, както и на лекия автомобил, с който то е превозвано.

На брифинга присъстваха Йовита Григорова - Зам.-апелативен прокурор и говорител на Апелативна прокуратура - Бургас, Христина Дамянова - наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Бургас, Светлан Кичиков - Директор на Главна на Дирекция "Гранична полиция" София и Радослав Сотиров - Директор на Регионална Дирекция "Гранична полиция" Елхово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).