Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фамилният туризъм ще напълни курортите, твърди бургаски хотелиер
Автор: Екип Burgas24.bg 12:16 / 22.07.2008Коментари (0)1383
©
България се рекламира слабо в Европа и това е голям проблем, твърди още Караненов
Българските морски курорти ще привлекат повече туристи, ако се преориентират от младежки към семеен туризъм - това е правилната формула, заяви управителят на бургаската туроператорска фирма "Булкар" - Димитър Караненов. Минусите в имиджа на България, като дестинация за фамилен туризъм са : интензивния шум от нощните дискотеки и увеселителни заведения, неспиращите строително-ремонтни дейности и липсата на добре уредена инфраструктура. Въпреки това, нивото на немските туристи, почиващи в Слънчев бряг през това лято е увеличено с близо 30 %, което определено е оптимистична прогноза за в бъдеще, убеден е Караненов.

Бизнесменът е собственик на три от емблематичните за Слънчев бряг хотели - "Родопи", "Цвете" и "Флора". Те са разположени в Централната част на курорта, като се менажират съвместно с известната немска туроператорска компания ITS. Единственият хотелски комплекс в България, отговарящ на най-високия стандарт на ITS, а именно Calimera, обединява хотелите "Родопи" и "Цвете", под названието Calimera Sunny Beach. Според Димитър Караненов, обслужването и стандартът, наложени в Calimera Sunny Beach, са идентични на обслужването и стандарта в останалите 14 хотела по света, носещи марката Calimera. Т.е. семейните туристи, отсядащи в хотелския комплекс предварително са наясно какво да очакват като екстри, и компромиси по отношение на хотелските стандарти не са допустими. Това води до повишаване качеството на туристите, които вместо само за едно лято в Слънчев бряг, ще се връщат да почиват тук и години след това, убеден е Караненов. Потвърждавайки тези факти, хотелиерът изтъква липсата на свободни легла в трите си хотела до края на летния сезон.

"От общо 1 500 легла, с които разполагат "Родопи", "Цвете" и "Флора", към момента няма нито едно свободно место. Явно съотношението качество на услугата към заплащана цена е в идеален баланс и затова спадът на немските туристи от последните няколко години вече е преодолян. Близо една трета от семействата идват ежегодно на почивка в България, а част от тях дори и два пъти годишно",
споделя Димитър Караненов.

Бизнесменът, въвел за първи път в Слънчев бряг системата all inclusive, счита че това е печеливша формула само за определен тип хотели. Повсеместният достъп до храна и напитки за почиващите в хотелските комплекси по Черноморието, предполага следването на качество на услугата и разнообразие на асортимента. За съжаление, много от хотелите не се придържат към тези правила, което обезценява предлагането на подобна екстра. "В трите ми хотела в Слънчев бряг, заемащи обща площ около 50 дка, от 07.30 сутринта до 24.00 ч. вечерта, почиващите ползват all inclusive в пет ресторанта и пет бара, структурирани в различни стилове. По този начин се задоволяват и най-различните предпочитания, като клиентите се радват на разнообразие и при ястията, и в интериорните решения на заобикалящата ги среда", уточнява Димитър Караненов.

Като голям минус, Караненов определи почти нулевото рекламиране на България и възможностите за туризъм в нея пред чуждестранните туроператори. Всичко е оставено в ръцете на представителите на хотелиерския и туроператорски бизнес, които на собствени разноски, се опитват да градят добрата представа за българските курорти. Според хотелиера, липсва отворената реклама в немските вестници и електронни медии, което определено е грешка и носи само негативи за браншовиците.

Димитър Караненов ще се опита да попълни тази липса, като проследи довършителните работи по четвъртия си хотел, разположен в Бургаската морска градина, чрез отворен електронен сайт с богат снимков и видеоматериал. Емблематичният за Бургас хотел "Приморец", трябва да се завърне на туристическия пазар в началото на май 2009 година, като до момента в обновяването на петзвездното бижу са инвестирани близо 12 милиона евро. Новият мега-хотелски комплекс ще е с разгърната площ 21 000 квадратни метра, като хотелската част ще разполага с 450 легла, 50 апартамента и студиа и 4 VIP апартамента .




Още по темата: общо новини по темата: 68
06.08.2008 »
29.07.2008 »
28.07.2008 »
28.07.2008 »
25.07.2008 »
24.07.2008 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: