
ЗАРЕЖДАНЕ...
Фестивал на мановия мед започва от утре в Царево | ||||||
| ||||||
Производството на манов мед е традиционно за региона на Странджа планина. Мановия мед произхожда от нектара и маната, получени основно от флоемни сокове на висшите растенията. Около 90 % от съдържанието на меда са съставени от въглехидрати - предимно захароза (без монозахариди), неголеми количества азотни и фосфорни съединения, органични киселини, витамини В1, В2, В3, В6, K, C, E, провитамини - A, PP, пигменти, ароматични вещества, минерални соли, ензими и почти пълния набор от всички аминокиселини. Ще се обсъдят и новостите в състава на странджанския манов мед и възможности за кредитиране на пчеларите от страна на Българо - Американска кредитна банка. |
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg