Фестивал в Слънчев бряг като алтернатива на "алкохолния туризъм"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:55 / 19.06.2014
1065
"Нестия арт фестивал интернационал "Слънчев бряг 2014" ще се проведе в курорта. Танцови и певчески състави, фолклорни формации и ансамбли от всички краища на България и от чужбина ще зарадват гостите на Южното Черноморие с богата и най-вече заредена със силна емоция програма.

Фестивалът ще гостува на откритата сцена в центъра на Слънчев бряг, както и на амфитеатъра на съседния черноморски комплекс Св. Влас.

Над 800 деца и младежи от Украйна, Русия, Беларус, Молдова, Чехия,Грузия, Франция, Румъния, Италия и България ще вземат участие в тазгодишното издание.

Събитието стартира на 20 юни (петък) от 18:00ч. с дефиле. Концертите ще протичат паралелно на сцените в Слънчев Бряг и амфитеатъра в Св. Влас.

Младите танцьори, певци, артисти, ще представят фоклора и културата на своите държави и етноси.

Най - добрите танцьори, ще имат възможността да се изявят в успорвано Надиграване"Кръшна ръченица".

Красотата и богатството на фолклорната носия ще бъдат представени в конкурса"Най-атрактивен костюм".
А "Мис и мистър фестивал" ще спечелят най-хубавите и усмихнати участници във фестивалната програма.

Фестивалът е включен в Националната кампания " Да запалим и съхраним огъня Български...! " и част от Програмата " За привлекателна и атрактивна България", които са част от творческия календар на БАФЦ "Нестия", който има дългогодишни традиции в популяризирането на българския фолклор и в провеждането на подобни изяви у нас.

Продължителността на фестивалите е 3 дни /петък, събота и неделя/, като те имат за цел освен да дадат възможност за изява на съставите, но и да се превърнат в алтернатива на "алкохолния туризъм" като стимулират международното сътрудничество и представят България като атрактивна туристическа дестинация и страна с необятно културно-историческо наследство. Над 50% от организираните фестивали се провеждат по българското черноморие в курортите - Балчик, Албена, Зл. Пясъци, Сл. Бряг, Несебър, Приморско, Китен, Царево, Св. Власт, Обзор, Велинград, Сапарева баня, Вършец и др., където се изграждат открити сцени, със свободен достъп на публиката и в рамките на 3 - 5 дни, чрез универсалния език на музиката и танца се изгражда културният мост между народите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Областният управител предостави имот в Равадиново за културен дом...
Световна верига отваря хотел в Слънчев бряг
Борят се за живота на англичанин, паднал от терасата на хотел в Р...
Закопчаха четирима приятели в Несебър, ето защо
Мотоциклетист загина на място в Карагеоргиево
Трима пребиха айтозлия на бензиностанция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).