GPS системата на общинските коли в Камено спестила хиляди на администрацията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:53 / 20.12.2016
1572
60 000 лв. от горива са спестени от общинската администрация в Камено след поставянето на GPS системата на общинските коли. Разходите през предходната са били 180 000 лв., докато тази година рязко са се свили на 120 000 лв . Това стана ясно днес на последното за годината заседание на месния парламент.

Съветниците гласуваха също така одобряването на План-сметка за дейност 623-Чистота за 2017 г. Предвижда се Общината да закупи машина за раздробяване на зелените отпадъци. Камено е земеделски регион, след прибирането на реколтата се образуват много нерегламентирани сметища. С новата машина, която ще струва на Общината малко повече от 8000 лв., ще могат да се преработват отпадъците от селскостопанска продукция, корени и стърнища. По този начин ще се предотвратят и пожари, тъй като практиката на някои земеделци е да палят нивите след жътвата.

Община Камено продължава масираната кампания срещи некоректните данъкоплатци. Администрацията е започнала да проверява всички задължения. До момента са съставени 231 акта заради непогасени в срок налози. Изпратени са над 740 покани за доброволно плащане. Близо 10 са недекларираните имоти в общината.

Днес сесията на Общинския съвет съвпадна с християнския празник Игнажден. По този повод малчуганите от детска градина "Слънце" зарадваха общинарите с предколеден концерт. Официален гост бе директорът по персонала Росен Григоров в "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД. От нефтената компания зарадваха децата с подаръци и лакомства. Община Камено също се погрижи за доброто настроение на най-малките си жители. Те получиха играчки и шоколади дни преди големия християнски празник. По традиция кметът Жельо Вардунски изтегли късмет. През идната година на каменовци се падна "Големи финансови постъпления".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).