Гебрев за взривовете: Първо е прекъснал токът, а след това е станал взривът

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:31 / 26.06.2023
697
Взривовете в оръжейния склад в Карнобат са станали, малко след като е прекъснал токът, обясни собственикът Емилиян Гебрев в NOVA за пожара в оръжейния склад край Карнобат. Той не знае дали и на други места в района е имало прекъсване на тока. Според него инцидентът не може да е станал от небрежност  като запалена цигара.

Гебрев заяви, че как са станали взривовете – по този въпрос могат да се изкажат само разследващите.

"Когато са взети всички мерки, няма как такова нещо да се случи. От миналата година досега нямаме каквато и да е информация за взрива тогава, за да се вземат изводи", коментира Гебрев в ефира на Нова тв. 

"Теоретически и практически е невъзможно някой да е запалил цигара в склада, който горя", смята той и припомни, че взривовете и пожарът са били през нощта.

"По това време има само охрана. По принцип в този обект няма хора, освен когато има почистване или ремонтно-възстановителни дейности. Няма как да са цигари. Самият боеприпас не се запалва просто така. Трябва да се инициира нещо, което да го задейства и което да го задейства и той да тръгне да се взривява", обясни Гебрев.

"Охраната казаха, че системата се е нарушила, прекъснало е електричеството и след известно време са се включили взривовете", обясни още Гебрев. 

Той не смята, че има връзка между взривовете и заявеното намерение от МО за още помощ за Украйна.

"От 2009-2010 година започнаха всички тези неща", коментира Гебрев. В този склад не е имало нищо, което да заминава за Украйна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).