Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиери: Екобомба цъка на плаж Обзор юг
Автор: Екип Burgas24.bg 17:32 / 22.04.2021Коментари (0)1156
©
Илюстрация
Хотелиери от Обзор се оплакват, че туристическият сезон е застрашен. Те се опасяват, че при запълване на базите отпадни води ще се излеят на плажа. Причината е повреден колектор от канализационната система.

За втора поредна година хотелиери с обекти на плаж юг в Обзор посрещат туристическия сезон с нерешени проблеми в инфраструктурата. Вследствие на бурите е отнесено стълбището към плажа, появява се ров, а от пропадането се поврежда канализационен колектор. Хотелиерът Елена Груева е притеснена за момента, в който дойдат туристите. "Дори на нисък процент заетост, тази шахта пропада, допускаме, че може би ще има някакво изтичане на фекални води. Освен това миризмата от тази шахта е наистина непоносима, не е приятно гостите на плажа да усещат миризма на фекалии“, казва тя пред БНР.

Първите туристи в градчето се очакват в края на май и в бранша се опасяват, че дори и да се вземат мерки, те ще са закъснели.

"Говорейки, че искаме да запазим и да върнем българските туристи по българското Черноморие редно е да се погрижим и за инфраструктурата. Хотелиерите подготвят жалба до Министреството на туризма. Според тях последствията от прехвърлянето на отговорностите между институциите са налице. Притеснявам се, че с идването на туристите ще има много отпадни води на плажа и в морето", коментира концесионерът на плаж Обзор юг Сергей Иванов. В района има детски лагери и първите ученици идват в края на май.

"Туристите ще видят грозна гледка, която ще е "реклама“ за цяла България. От 10 години възстановяваме алеята, но от две години вече сме безпомощни, защото това са големи проекти и са инвестиция на Общината, Несебър в случая. Сигнализирали сме, имаме снимков материал, по интернет мрежите отдавна се върти, но за съжаление май и тази година ще си останем така. Няма време, стана май месец, тепърва ще търсят изпълнител. Сезонът започва на 1 май, имаме 10 дена до сезона“.

Това е бомба със закъснител, заяви кметът на Обзор Христо Янев. Той очаква Община Несебър да направи спешен ремонт за възстановяване на колектора и подхода към плаж юг.

"Там минават около 8-10 000 деца, реално не могат да стъпят на плажа от железа и от бетони. Това нещо трябва да бъде спешно отремонтирано и аз не се съмнявам, че Общината ще вземе мерки и ще направи необходимото, за да може да протече летният сезон нормално. Ние все още сме към община Несебър, всички приходи влизат в община Несебър и трябва тя да има ангажимента да поддържа инфраструктурата на града. Бомба със закъснител е в момента и ако не се направи реконструкцията в рамките на месец ще има страхотно лош отзвук. Ако не се реши проблемът има риск от затваряне на плаж юг“.

Обзор все още няма официален статут на община след проведения референдум за отделяне. Затова и ангажиментите за инфраструктурата са на община Несебър. От там информираха, че са финансирали проект за основен ремонт на крайбрежна алея и прилежащата ѝ инфраструктура. Издадени са необходимите разрешения за строеж за обекта, който се изпълнява в два етапа. Първият етап – Реконструкция на Канално помпена станция-1 и прилежаща техническа инфраструктура е приключил миналата година и е финансиран от ВиК и Община Несебър.

В момента Общината подготвя процедура по избор на изпълнител на втория етап  – Авариен основен ремонт на главния канализационен колектор. Предвижда се нова подпорна стена, разположена на мястото на съществуващата. Необходимостта от премахване на старото съоръжение е следствие от неколкократните аварии, пропадания, срутвания, както и от преминаването на тежка механизация по алеята през последните години, казват от администрацията. Предвижда се и реконструкция на алейното осветление, нов предпазен парапет и подмяна на съществуващата настилка. А дали планираното или поне част от него ще приключи до началото на туристическия сезон засега не е ясно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: