Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиери в Слънчев бряг скочиха срещу нощните барове на открито
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 06.04.2014Коментари (0)698
© Burgas24.bg
Хотелиери в "Слънчев бряг" ще предложат на общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време - до 23.00 часа. Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи, съобщава БГНЕС.

Това каза Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюза на собствениците" - Слънчев бряг. От съюза настояват общината и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да се налагат строги санкции на нарушителите, съобщават от Съюза на собствениците.

Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, каза хотелиер. Той заяви, че полицията и общината си прехвърлят отговорността една на друга и въпросът с шума стои нерешен с години.

Хотелиерите посочиха и проблема с липсата на двулентов път от Летище-Бургас до курорта "Слънчев бряг", проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса.

Хотелиерите от съюза настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 процент от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

"Вече от няколко години нямаме участия на големите международни борси в Лондон, Берлин, Москва и др., което беше станало традиция за Съюза на собствениците преди това. Причината е както финансова, така и свързана с очакванията на съвместния проект между нас и Община Несебър по програмата "Регионално развитие", според който заедно с трите общини - Бяла, Долни Чифлик и Несебър трябваше да изработят нови рекламни материали и да се осъществят съвместни представяния на 4 големи туристически изложения в чужбина. Това, по проект, трябваше да се случи през 2013 и 2014 година. За съжаление обаче, бенефициентът на проекта - Община Несебър все още не е провела обществените поръчки за изработването на рекламните материали. Не е ясно и кога ще стане това поради адекватна информация от общината", посочи Иванова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: