Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиерите в Слънчев бряг настояват за дискретни проверки на МВР
Автор: Екип Burgas24.bg 15:58 / 14.07.2016Коментари (0)1310
© Burgas24.bg
Съюзът на собствениците - Слънчев бряг одобрява масираните проверки, които в момента се правят на територията на комплекса от МВР, органите на министерството на финансите и другите институции, но счита, че те не трябва да бъдат демонстративни и показни за гостите на комплекса.

Ние не се противопоставяме на проверките като такива, дори считаме, че са малко позакъснели, но начинът, по който се извършват следва да бъде по-дискретен и прецизиран. Това заяви днес на редовното годишно отчетно общо събрание на Съюза на собствениците председателят му Елена Иванова.

Демонстративността и афиширането на проверките в разгара на летния сезон е лоша услуга за туристическия бизнес, защото създава предпоставки за отлив на туристи - особено на българските и това, за съжаление, вече е факт. И нещо много важно - нека обхватът на тези проверки да бъде целия комплекс, източната и западната му части, всички търговски дружества, опериращи на територията на комплекса, защото в момента остава усещането, че се проверяват основно хотелите и хотелските комплекси в източната част, които и до сега са обект на непрекъснати посещения от всички институции. Трябва отговорно да заявим обаче, че не те са източника на средства от сивата икономика, проблемът се крие на друго място и сме убедени, че всички вече са наясно къде точно е той, каза Иванова.

Тя информира, че декларация относно проблема ще бъде изпратена до министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на МВР Румяна Бъчварова. В декларацията се посочва, че проверки трябва да има, но те да не се превръщат в своеобразно представление за туристите, проверките да се извършват дискретно, без излишна показност и демонстративност.

Иванова каза, че заедно с декларацията ще бъде изпратено писмо до трите министерства за спешна среща с техни представители за разрешаване на проблемите в курорта.

На събранието днес бе взето решение за промяна на наименованието на сдружението - от "Съюз на собствениците - Слънчев бряг" на Български Черноморски туристически съюз. Целта е да се разшири обхватът му и да обедини Северното и Южното Черноморие, както и да привлече нови членове, собственици на обекти, в които се осъществява туристическа дейност. Амбицията е да станем едно ново сдружение от най-южната до най-северната точка на Черноморието, заяви Иванова.

Като браншово сдружение, обединяващо почти целия туристически бизнес на територията на курорта, нееднократно през годините назад сме алармирали институциите за редица нарушения и сме предлагали конкретни мнения и становища как те да бъдат отстранени. Не можем да не отбележим, че държавата реагира доста бавно на тези сигнали, в резултат на което тук се натрупват негативи, които вече дават и своето недобро отражение на развитието на отрасъла, каза Елена Иванова.

На срещата хотелиерите отново изтъкнаха основните проблеми в туризма - липсата на инфраструктурни проекти, липсата на четирилентов път от Бургас до курорта "Слънчев бряг", липсата на квалифицирани кадри, недостиг и неефективна реклама на туристическия продукт. Съюзът на собствениците работи по въпроса студентите по туризъм от Македония, Украйна, Беларус и Молдова да бъдат изпращани на стаж у нас през сезона. Ако проблемът с кадрите не бъде решен незабавно, рискуваме да затворим хотелите следващото лято, защото няма кой да обслужва гостите ни, заяви Иванова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: