Хотелите в Созопол са пълни, но с пресметливи туристи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:56 / 18.07.2015
1176
В Созопол очакват по-слаб сезон, въпреки пълните с турист хотели. "Сътресението в цял свят - било в политически, билo в икономически план, няма начин да не даде отражение и тук. Не е тайна, че нашите туристи, в голям процент бяха руските. Виждате, че ги няма летовниците от всички бивши руски републики", посочи кметът на Община Созопол Панайот Рейзи, предаде репортер на Burgas24.bg.

Според Рейзи туристите са на лице, хотелите и градът са пълни, но проблемът е, че са "финансово слаби и нямат възможност да отговарят на пазара". Ще има и по-малко приходи от туристически данък, но колко е изоставането - все още е рано да се каже. "Нека бъдем реалисти - ние живеем на едно уникално място. Приходите от туризъм са винаги добре дошли, както за Созопол, така и за цялата държава", посочи Рейзи и изрази оптимизъм, че сезонът може да бъде по-дълъг. Продажбите на недвижими в имоти в Общината също са намели.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).