Иконната зала в Музей "Старинен Несебър" вече е достъпна за хора с увреждания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:58 / 15.07.2016
1063
Иконната зала в Музей "Старинен Несебър" вече е достъпна за хора с увреждания, информира директорът му Петя Кияшкина. Това стана възможно благодарение на доставените през тази седмица два робота - тип Т 09 и Т 10, които са предназначени за преодоляване на стълби. Новите придобивки са финансирани по проекта "Осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания", който музеят спечели към Агенцията за хора с увреждания и вече изпълни успешно много преди предвидения краен срок. След като бяха доставени в Археологическия музей, с роботите бе направена демонстрация, а част от музейните работници бяха обучени да работят с тях.

Припомняме ви, че тип Т09 е предназначен за изкачване на стандартен тип стълбища с междинни площадки, а вторият тип Т10 е за преодоляването на стълби от вит тип.

"От това, което беше показано на демонстрациите, колективът на музея е изключително доволен, защото двата типа роботи се обслужват лесно.", коментира директорът на музея Петя Кияшкина.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ужас в Слънчев бряг! Двама полетяха от седмия етаж на хотел!
Посред бял ден спипаха много пиян да шофира в Несебър
Багери влязоха в къмпинг "Якото място", събарят незаконни построй...
Айтозлийка стана жертва на ало измама
Шофьор погоди неприятен номер на помориец
Повече ли ще плащаме за сянката на плажа това лято?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).