Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Исус от Айтос, който върна портфейл с пари: Имам си всичко
Автор: Екип Burgas24.bg 11:01 / 29.01.2023Коментари (1)7602
Преди година Исус от Айтос върна портфейл със 140 лева и дебитна карта, въпреки че живее бедно, в порутена къща, заедно с майка си и 7-те си братя и сестри. Днес в дома му вече има ток, а трогнати от благородната му постъпка, хората не спират да изпращат помощи на семейството му, съобщава БНТ. 

15-годишният Исус ходи на училище, но вече е започнал и работа. И въпреки че работи от малък, защото семейството има нужда от пари, казва, че ако отново намери пари на улицата, не би се поколебал пак да ги върне. Веднъж сториш ли добро, съдбата ти се отплаща - в това се убеждава семейството на Исус след благородното му постъпка, която променя живота им.

"Всички го познават и го обичат. Една кака ми даде 40 лв. Взех брашно, боб, леща взех да направя на децата. Имаме ток, от комшийката взимаме тока", казва Фанка Георгиева, майка на Исус.

А мечтата на Исус не се е променила – да стане полицай, като местния инспектор Матей Тончев, на когото 15-годишното момче се възхищава и подражава.

"По принцип не смятам, че съм пример. Върша си работата, това което ми се възлага и това, което трябва да свърша", казва инспектор Тончев.

От 20 години той не само патрулира в крайния квартал на Айтос, но и помага на жителите му. "Надяваме се с това да постигнем поне малко от малко да се променят хората", споделя той.

Вече година и Исус е за пример сред връстниците си.

"Исус е много лъчезарно дете, много спокойно като цяло и абсолютно с чувство за достойнство. Доста деца решиха, че искат да последват неговия пример. Естествено, че е добре и не само за тази общност, това по принцип е добре за абсолютно цялото общество", каза Нели Георгиева, инспектор "Детска педагогическа стая".

До миналата година Исус не беше ял торта и мечтаеше да опита какво е това. Трогнати от историята, студенти от Бургас му подариха преди година торта за рождения ден. След дни Исус ще навърши 16 г. и за да е пълен празникът, отново получи торта - този път от екипа ни. Специален подарък са му приготвили и от полицията, но Исус си остава скромен и иска само едно.

"Здрав да съм, здрав", твърди той.

А на въпроса какво е искал винаги да има, пък го няма, отговаря:  "Нищо, всичко си имаме".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едва ли мога да намеря думи, за да коментирам постъпката на това дете чудо Исус. Говори за възпитанието му, а името му за вярата им.Която го прави уникален, а не различен. Същото е за районния полицай, когото това дете иска да последва. Толкова много се нуждаем от вас,скъпи хора, за да ни се върне доверието в институциите и истинските човешки качества, честност, трудолюбие и стремеж към добро... Възхитен съм...насълзиха ми се очите..и за подаръците,които правите за тях... Благодаря Ви за хубавата статия! Чест и почитание!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: