Ив. Василева: Спечелените проекти в Българово са резултат от добрия синхрон между местната и централната власт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:04 / 07.05.2013
1048
"Изграждането на канализация е един от най-мащабните проекти, който се очаква да бъде реализиран в Българово през следващия програмен период. Към настоящия момент проектът на стойност близо 12 млн. лв. е одобрен за финансиране от оценителна комисия към МОСВ. След подписване на договора между община Бургас и министерството ще стартира процедурата по избор на изпълнител. Това е и един от приоритетите ни в регионалната програма за развитие на Бургаска област. С реализацията на проекти, като този в Българово, всички населени места на територията на община Бургас, с население над 2000 е.ж., ще бъдат оборудвани със съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води. Освен канализацията, в проекта са предвидени и средства за строителство на частична дъждовна канализация. По този начин ще бъде решен проблемът с наводненията след обилни валежи в най-проблемните места в града". Това сподели водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева по време на срещата си с жителите на Българово.

Местните хора се интересуваха и от други важни за областта инфраструктурни проекти, които ще стимулират развитието на икономиката в населеното място. От много години жителите на Българово очакват да бъде изграден пътен възел, свързващ населеното място с АМ "Тракия".

"С изграждането на пътния възел ще се осигури връзка между пътуващите по основната пътна артерия и градовете, които останаха встрани от нея. Положителен ефект от реализацията на проекта ще има и за общините Айтос и Камено. Ако в следващия мандат местната и централната власт продължат да работят в синхрон, кръговото движение на Българово може да стане факт, както се случи с дългоочаквания пътен възел "Юг", допълни Ивелина Василева.

С близо 100 хил. лв. ще бъде санирано местното читалище "Съгласие". Средствата са осигурени от международен фонд "Козлодуй" и с тях ще бъде извършен още ремонт на покрива на сградата и подмяна на дограмата.

Водачът на листата се срещна и с жените от пенсионерски клуб "Тодор Първанов", коитo я изненадаха със специално подготвена фолклорна програма и ръчно изработени сувенири. По време на посещението си в Българово Ивелина Василева разгледа и новите къщички за птици в парка. Те бяха поставени при екоакция, в която се включиха доброволци от Бургас, Айтос и Българово.


Виж коментарите (0)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).