Избраха новия съвет на директорите на "Слънчев бряг"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:59 / 04.05.2010
1517
Заради нередности в документацията на държавата имаше вероятност да бъде провалено извънредното общо събрание за смяна на борда на директорите на най-големият туристически комплекс у нас Слънчев бряг. Освен, че в залата не присъстваха новите членове сред документацията им липсваха и задължителните декларации за свързаност.

Старият съвет на директорите и изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Малина Стратиева бяха освободени в присъствието на 86 % от акционерите, или притежателите на 1 718 567 акции. 75% от акциите на дружеството са държавни. Освободените са Малина Стратиева, Младен Мутафчийски, досегашният представител на държавата Ели Анави, Кольо Колев и Пламен Александров.

Нередности в комплектоването на документацията от страна на държавата бяха на път да провалят смяната. От Туристическият холдинг акцентираха и върху липсата на декларации за свързаност на новите членове, както и върху липсата на всеки един от тях. Според Никола Борисов-юрист на "Слънчев бряг- холдинг" досега винаги са били представяни тези декларации. Борисов изрази и недоумение от неприсъствието на новоизбарните членове на СД. Според него това е осуетило нормалните разговори с тях и е ограничило липсата на информация относно бъдещите им планове за дружеството и най-вече за инфраструктурата.

Според Борисов единствената информация с кояо разполага за новоизбраните членове на СД е от биографиите им и документацията, която е била представена на събранието.

Според акционерите това е недопустимо, защото така преди години е направен опит в Съвета на директорите да бъде вкаран и приближен на Косьо Самоковеца. От холдинга поискаха и свидетелствата за съдимост на новоизбраните.

Представителят на държавата Любомир Илиев- държавен експерт в МИЕТ не успя да посочи официални мотиви за освобождаване на досегашното ръководство на най-големия туристически комплекс у нас.

Новият борд е от 5 члена - Мария Михалева- експерт в туристическа агенция, Соня Енилова, Константин Лефтеров-представител на община Несебър, която е основен кандидат за инфраструктурата на комплекса, заместник областния управител на Бургаска област Златко Димитров и Иво Маринов, който ще представлява държавата.

Новият СД трябва на свое заседание да избере изпълнителния директор на дружеството. По неофициална информация това ще е Мария Михалева. Кога ще бъде първото заседание на новоизбрания борд на директорите обаче никой не можа да каже.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).