Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изграждат детска площадка и сцена на открито по проект в Средец
Автор: Екип Burgas24.bg 16:29 / 17.04.2015Коментари (0)995
©
Община Средец стартира строителните дейности по проект "ТРансгранична младежка зона". Водещ партньор по проекта е Община Визе/ Турция в партньорство с община Средец. Финансирането на дейностите е по Приоритетна ос 1. "Устойчиво социално и икономическо развитие" по Област на интервенция 1.3. Инфраструктурна подкрепа за подобряване на икономическия потенциал на зоната за сътрудничество по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Проектът е на стойност 399,982.63евро и продължителност 24 месеца. Този проект дава решение за развитие на ландшафта в района около Трансграничния културен център за деца в Средец. По проекта вече се изграждат детска площадка и сцена на открито. Поставя се ел. инсталацията за външното осветление и се оформя терена за цветните площи.

В рамките на проекта ще бъдат извършени и дейности по изграждане на културни средища на открито във Визе и Средец с цел социално и икономическо развитие на граничния район. Ще бъде разработена и подобрена визията на културното обновление в рамките на дейностите на партньорството с цел гарантиране трансграничното движение на хора от трансграничния регион.

Целта на проекта е да се засили младежкото сътрудничество в културната и социалната сфера чрез "съвместни младежки културни и социални връзки". Проектът ще съдейства за по-активен обмен в областта на младежката политика, ще се разработят и иновативни методи за съвместни решения с участието на хората от двете общини.

В проектни дейности по проекта са заложени и благоустрояване на културен център на открито във Визе и благоустрояване в района на Трансграничен културен център за деца в Средец.

Района около Трансграничният културен център за деца в Средец ще бъде озеленен. На площ от 7511,40 м2, ще бъдат засадени едноредни плетове с височина от 0,35 м от вида Berberis Thunbergii "Atropurpurea" и до 0,80-1,00м за видовете Ligustrum японика и Photinia робуста, едногодишни и многогодишни цветни видове. Избраните насаждения са последователни в периода на цъфтеж, листа текстура и естетичен цветови комбинации.

В района на центъра ще бъдат изградени и 907,35 м2 тротоари и алеи. Предвидени за изграждане са 27 места за паркиране на ул. "Перущица" и 5 паркоместа за камиони в непосредствена близост до сградата на Трансграничен културен център за деца.

В проектните дейности за предвидени и изграждане на социална мрежа «Младежки форум» 1 във Визе и мрежа «Младежки форум»2 в Средец и съвместно откриване на създадените общи социални и културни средища в общините, създаване на партньорства за социално сближаване и младежки обмени.

Дейностите по проекта за трансгранично сътрудничество ще съдействат за по добрия културен диалог между партньорите по проекта.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: