КЗП се включва във втория лъч на Информационното турне "Моите права в Европа"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:45 / 31.08.2014
524
Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще се включи във втория лъч на Информационното турне "Моите права в Европа", което се организира от Представителството на Европейската комисия в България.

Турът ще се проведе от 1 до 5 септември и ще обхване градовете Нова Загора, Стралджа, Карнобат, Айтос и Средец.

На специално инсталирани информационни щандове експерти ще предоставят брошури и ще дават консултации за правата на европейските граждани. Предвижда се и провеждане на игри с награди, като въпросите също са свързани с правата на гражданите на Европа, с географията и културата на държавите. Допълнителна информация и разяснения по тях ще бъдат предоставяни от всички изложители.

Програма на втория лъч на Информационното турне:

01.09. - Нова Загора - пешеходна зона до парка, от 16.30ч. до 19.30ч.
02.09. - Стралджа - до Общината, от 15.00ч. до 18.00ч.
03.09. - Карнобат - до Читалището - Спиралата, от 15.00ч. до 18.00ч.
04.09. - Айтос - площада пред сцената, до Общината, от 15.00ч. до 18.00ч.
05.09. - Средец - до Читалището, от 12.00ч. до 15.00ч.

Информационното турне "Моите права в Европа" е традиционно, но представители на КЗП се включват в него през тази година. По време на първия лъч, при който между 22 и 27 юли т.г. бяха посетени Созопол, Поморие, Камено и Бургас, интерес към информационните материали и провежданите образователни игри проявиха както туристи и местни граждани, така чужденци от различни държави.

Участието на КЗП в инициативата е следваща поредица от мероприятията в България във връзка с Информационната кампания за правата на потребителите - 2014г., инициирана от Европейската комисия. Кампанията се провежда още в Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия и ще продължи до края на годината. Нейната цел е да повиши осведомеността както на потребителите, така и на търговците за техните права и задължения при покупка и продажба на стоки или услуги. Официалното й откриване в България се състоя на 9 юни от Невен Мимица - европейски комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).