Кандидатите за народни представители от ГЕРБ обсъдиха с жители на Приморско развитието на туризма в Област Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:22 / 27.04.2013
1679
Създаване на самостоятелно Министерство на туризма, допълнително облекчение на визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус, запазена преференциална ставка на ДДС за туризма, грижа за културното наследство и продължаване политиката за инвестиции в археологията, са част от акцентите залегнали в регионалната програма на ГЕРБ за управление на областта. Те бяха представени от кандидатите за народни представители от партията по време на среща с над 200 жители на Приморско.

"В програмата на ГЕРБ туризмът е обявен за отрасъл №1 в региона. В предишния мандат насочихме усилията си към изграждане на базисна инфраструктура, която да привлича български и чуждестрани туристи. Вложихме много средства за проучване, консервация и реставрация на археологическите обекти в областта, с което бе даден тласък за развитието на културния туризъм в област Бургас. Стартирахме изграждането на редица водни проекти и модерни системи за управление на отпадъците. Това ще допринесе за опазване на природата в региона чиста и красива", сподели кандидатът за народен представител Иван Вълков
Освен с жителите на морската община кандидатите за народни представители Иван Вълков и Борислав Киров се срещнаха и с местни хора от селата Ясна Поляна и Ново Паничарево.
По време на разговорите с тях, стана ясно, че освен за туризма, от ГЕРБ ще работят за развитие на земеделието и животновъдството в региона, както и за подкрепа на малкия и среден бизнес.

"В следващия програмен период бюджетът за животновъдство ще бъде увеличен. Приоритет ще бъдат традиционните български производства, малките производители и младите фермери. Намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна среда за бизнеса, както и категорична отмяна на опцията за въвеждане на касови апарати за рибарските лодки са сред другите акценти залегнали в програмата ни", сподели Борислав Киров.


Виж коментарите (1)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).