Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметовете на Несебър и Обзор направиха първа копка на два проекта с местно значение
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 26.02.2015Коментари (0)865
Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Обзор Христо Янев направиха първа копка на мини игрище за футбол. Обектът ще се намира на свободния терен северно от съществуващия стадион в Обзор. Финансирането на проекта е изцяло с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор "Рибарство". Предвижда се изграждане на футболно игрище с размери 22/42м, писта за бягане и скок на дължина, осветление, трибуни, висока ограда.

След символичния старт на бъдещото спортно съоръжение, кметовете на Несебър и Обзор направиха още една първа копка - на битово-фекална канализация за поземлени имоти в кв.51, където е ситуирана и ОДЗ "Обзорче". Проектът ще се финансира от бюджета на община Несебър.

Градоначалникът Николай Димитров в словото си подчерта, че въпреки условията на криза в страната, община Несебър и Общинския съвет продължават политиката на изграждане на инфраструктурни проекти с местно значение. Той не пропусна да изрази задоволство, че работи с толкова социално ангажиран и активен кмет като Христо Янев. Г-н Янев от своя страна изказа благодарност за подкрепата, която общинска администрация полага за жителите на Обзор. Той сподели, че канализацията ще бъде готова преди активния летен сезон.

Сред присъстващите на официалния старт на обектите бяха заместник-кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, футболният доайен и дългогодишен треньор на местния отбор "Черноморски спортист" Вълко Атанасов, както и жители на града.

Новите придобивки ще са още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на населението в Обзор. Припомняме ви, че в края на миналата година там бе даден старт на още един проект, финансиран по Оперативна програма за развитието на сектор "Рибарство" - "Изграждане на екопътека "Калето". Екопътеката ще бъде изградена в местността "Седлото" в землището на гр.Обзор. В града бе обновено помещението на временния пенсионерски клуб - освежено, ремонтирано, обзаведено и снабдено с климатик от кметство Обзор и община Несебър. В момента в Обзор се строи и читалищен културен център, който се очаква да отвори врати тази година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: