Кметът на Царево: Спешна комисия за Резовска река

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:42 / 28.07.2008
381
Кметът на община Царево Петко Арнаудов иска незабавен оглед и експертна оценка за укрепителните дейности по устието на река Резовска. Вече е изпратен сигнал до три министрества: на външните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на извънредните ситуации, както и до областния управител на Бургаска област. Причината за създалата се ситуация са наводненията през юли 2006 г., когато бяха нанесени щети и значителни изменения на брегоукрепителните съоръжения. Мнението на кмета Арнаудов е че, при всеки следващ порой последиците могат да бъдат много сериозни.

В сигнала му до институтиите се посочва, че в резултат на въздействието на високите води на реката целостта на укрепителното съоръжение откъм българска страна, което представлява заскаляване с едър камък и тетраподи, е нарушена и съществува опасност при следващи наводнения да бъдат нанесени по-големи щети и цялостно разрушаване на дигата. Това несъмнено ще доведе до изместване на устието и риск от промяна на морската граница.

Очаквам бърза реакция от институциите, които да изпратят специалисти за инспекция на място, за да преценят налага ли се спешно да се започнат укрепителни мероприятия и разчистване на устието на реката от камъните, довлечени от водната стихия, твърди кметът.

Наводненията са причинили щети и откъм турския бряг, дори по-големи, но към настоящия момент тяхната дига е възстановена, добре укрепена и увеличена, се казва още в писмото до министрите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).