Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Несебър се допита до жителите на село Баня
Автор: Екип Burgas24.bg 16:10 / 22.11.2016Коментари (0)1086
©
Кметът на Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с жители на село Баня, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място. Срещата по инициатива на градоначалника, е част от политиката му да се допитва до хората и да разбере от какво имат нужда и накъде да се насочат усилията на Общинската администрация. 

Една от темите, които бяха дискутирани с жителите на Баня, бе, че в селото ще бъде изградена многофункционална сграда. За тази цел започва процедиране на ПУП-а на терена, където ще бъде разположен обектът. Общинският съветник Костадин Нищелков, който също взе дейно участие в срещата, лично пое ангажимент Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда, чийто председател е, да работи в полза на бързото и своевременно реализиране на този обект.

На мястото, на което ще бъде изградена новата придобивка, в момента се намира читалището на селото, но съществуващата сграда е амортизирана и се стигна до единодушното решение, че не е рентабилно и икономически обосновано нейното ремонтиране, а е по-удачно да бъде премахната. В бъдещата многофункционална сграда ще има пенсионерски клуб, помещение за нуждите на читалището и библиотека, помещение за компютърен клуб, фитнес зала, зала за събрания, репетиции и други прояви. 

Кметът Николай Димитров увери присъстващите, че в процеса на изграждане на обекта, при необходимост, ще бъдат организирани още срещи с местните хора. По време на разговора местните жители се запознаха и с новия архитект, който отговаря за района на Баня и Обзор - Николай Орешков. Той от своя страна запозна присъстващите с показателите за застрояване на парцела, както и как ще бъде решен въпросът с безопасното придвижване около бъдещата придобивка. В разговора около новата сграда бе споменато, че ще бъде разгледана възможността да се изградят детска площадка, зона за отдих и фитнес на открито в близост до обекта.

Друга тема, която бе засегната на срещата, бе за подобряване на безопасността на движението в селото, имайки предвид факта, че главният път Бургас-Варна, преминава през Баня. В тази връзка бе обсъдена възможността да се създаде нова пешеходна пътека, като кметът на Баня Емил Огледалов, който също бе на срещата, заедно с експерт по безопасност на движението към дирекция "Транспорт и пропускателен режим", да преценят къде да бъде точното й местоположение. Обсъден бе и въпросът за изграждане нова автобусна спирка.

В хода на разговора местните хора не пропуснаха да отправят благодарност към Общинска администрация и Общински съвет за отпуснатите средства за извършване на строително-монтажни дейности, свързани с подобряване на инфраструктурата в района на църквата в селото.

Обичайна практика е кметът на Несебър Николай Димитров да организира срещи с кметовете и хората от съставните селища на общината, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място и по този начин да се синхронизират желанията с възможностите, за да се стигне до най-оптималното решение, взето със знанието на всички.

На срещата в с. Баня присъстваха от страна на Общинска администрация още Нелина Колева, началник-отдел "Общинска собственост" и Мая Белчинова, гл. специалист в отдел "Устройство на територията".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: