Кметът на Несебър се допита до жителите на село Баня

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 22.11.2016
1088
Кметът на Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с жители на село Баня, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място. Срещата по инициатива на градоначалника, е част от политиката му да се допитва до хората и да разбере от какво имат нужда и накъде да се насочат усилията на Общинската администрация. 

Една от темите, които бяха дискутирани с жителите на Баня, бе, че в селото ще бъде изградена многофункционална сграда. За тази цел започва процедиране на ПУП-а на терена, където ще бъде разположен обектът. Общинският съветник Костадин Нищелков, който също взе дейно участие в срещата, лично пое ангажимент Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда, чийто председател е, да работи в полза на бързото и своевременно реализиране на този обект.

На мястото, на което ще бъде изградена новата придобивка, в момента се намира читалището на селото, но съществуващата сграда е амортизирана и се стигна до единодушното решение, че не е рентабилно и икономически обосновано нейното ремонтиране, а е по-удачно да бъде премахната. В бъдещата многофункционална сграда ще има пенсионерски клуб, помещение за нуждите на читалището и библиотека, помещение за компютърен клуб, фитнес зала, зала за събрания, репетиции и други прояви. 

Кметът Николай Димитров увери присъстващите, че в процеса на изграждане на обекта, при необходимост, ще бъдат организирани още срещи с местните хора. По време на разговора местните жители се запознаха и с новия архитект, който отговаря за района на Баня и Обзор - Николай Орешков. Той от своя страна запозна присъстващите с показателите за застрояване на парцела, както и как ще бъде решен въпросът с безопасното придвижване около бъдещата придобивка. В разговора около новата сграда бе споменато, че ще бъде разгледана възможността да се изградят детска площадка, зона за отдих и фитнес на открито в близост до обекта.

Друга тема, която бе засегната на срещата, бе за подобряване на безопасността на движението в селото, имайки предвид факта, че главният път Бургас-Варна, преминава през Баня. В тази връзка бе обсъдена възможността да се създаде нова пешеходна пътека, като кметът на Баня Емил Огледалов, който също бе на срещата, заедно с експерт по безопасност на движението към дирекция "Транспорт и пропускателен режим", да преценят къде да бъде точното й местоположение. Обсъден бе и въпросът за изграждане нова автобусна спирка.

В хода на разговора местните хора не пропуснаха да отправят благодарност към Общинска администрация и Общински съвет за отпуснатите средства за извършване на строително-монтажни дейности, свързани с подобряване на инфраструктурата в района на църквата в селото.

Обичайна практика е кметът на Несебър Николай Димитров да организира срещи с кметовете и хората от съставните селища на общината, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място и по този начин да се синхронизират желанията с възможностите, за да се стигне до най-оптималното решение, взето със знанието на всички.

На срещата в с. Баня присъстваха от страна на Общинска администрация още Нелина Колева, началник-отдел "Общинска собственост" и Мая Белчинова, гл. специалист в отдел "Устройство на територията".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).