Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Поморие: Поредна актуализация на капиталовите разходи заради липсата на бюджет
Автор: ИА Фокус 17:12 / 29.05.2023Коментари (1)1327
© Община Поморие
По инициатива на кмета Иван Алексиев и тази година бяха проведени срещи с жителите на община Поморие за обществено обсъждане на проектобюджета, съобщиха от пресцентъра на Общината. Всяко населено място бе посетено лично от кмета Иван Алексиев и/или заместник-кметовете, председателя на общински съвет Поморие и общински съветници.

"Практиката, която въведохме, се утвърди през годините, а интересът, при който преминават срещите, непрекъснато се увеличава. Хората се убедиха, че участието им в изготвянето на бюджета е реално. За съжаление, вече шести месец общините работят с бюджет от миналата година, което спъва сериозно дейността на администрациите. Липсата на редовен държавен бюджет затруднява изпълнението и на инвестиционната програма, тъй като по закон работим с 1/12 от бюджета за миналата година. В същото време разходите през тази година са с поне 25% по-високи за всички дейности.“, коментира кметът Иван Алексиев. Невъзможността да бъде приет Бюджетът на Общината, налага варианта, при който за пореден път да бъдат актуализирани капиталовите разчети за 2023 г., част от които включват:

Ремонт на училища и детски градини на територията на община Поморие; основен ремонт на ул. "Пирин“ в с. Лъка;  разширение на ул. "Братя Миладинови“, ул. "Крайбрежна“ и ул. "Европа“ в гр. Поморие с обособяване на места за паркиране; изработка и доставка на детска площадка в гр. Ахелой; монтиране на пешеходен светофар на ул. "Княз Борис І“; проектиране на светофарна уредба на кръстовището на ул. "Княз Борис І“ и ул. "Мусала“;  спортни съоръжения за с. Гълъбец; изграждане на улично осветление в с. Козичино и с. Александрово; изграждане осветление на спортна площадка до ЦОП – Поморие; основен ремонт и оборудване на залата в НЧ "Светлина 1939“ в Поморие и др.

Докладната за направените актуализации е внесена в Общински съвет – Поморие и ще бъде разгледана на предстоящото редовно заседание, а постъпилите от срещите предложения ще бъдат взети под внимание при изработване на проектобюджета на Общината, след приемане на Държавния бюджет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.06.2023 г.
0
 
 
Моля от името на всички живущи в кооперациите на ул."Княз Борис 1-ви"154,най-сетне да се обърне внимание на уличната структура,на целия облик пред и около сградите,имам предвид общинските части. С течение на годините тази хубава част на Поморие се превърна в джунгла,място за изхвърляне на строителни отпадъци и др.разбира се.Преди повече от 20 години се купиха и поставиха от живущите притежаващи леки автомобили невероятно грозни гаражи, които до ден днешен са там, на улицата която откакто са построени сградите плаче за ремонт. Огромни дупки, които при един дъжд се превръщат в огромни локви.И не само това. Навсякъде са пораснали треви и за съжаление от години в тревите се размножават змии. Невероятно, но факт. Молим най-сетне общината да вземе сериозно проблемите и на тези хора в тази част на Поморие. Поморие не е само центъра на стария град. Живущите се чувстват безпомощни. Ще съм изключително благодарна, ако написаното тук се прочете и се вземе сериозно под внимание. Крайно време е! Благодаря предварително! Величка Стратиева
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: