Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Поморие стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:00 / 20.01.2023Коментари (2)998
©
Кметът на община Поморие Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ – оператор на Летище Бургас. 

Решението на Алексиев е обусловено от факта, че до момента не са предприети никакви конкретни стъпки към откриване на нови въздушни маршрути от и до Летище Бургас и не се полагат достатъчно усилия за привличане на нови авиокомпании, които да оперират в областта. Това бе категорично заявено при скорошната среща, състояла се преди два дни, между кметовете на Бургас и Поморие с главния изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД д-р Франк Кванте и директора на Летище Бургас Георги Чипилски.

"Ще съгласувам решението си с представителите на туристическия бранш в общината. Имаме подкрепата на Бургаската регионална туристическа камара, но първо искам да чуя мнението на местните хора. Обмислям да стартираме подписка за прекратяване на концесията, защото не е нормално ние като Община да влагаме и заедно с бранша да работим активно за удължаване на сезона, а да не получаваме никакво съдействие от отсрещната страна.", каза Алексиев.

Той се аргументира и с факта, че в обхват от 80 километра оперират два аеропорта – Варна и Бургас, които макар да се стопанисват от един оператор (концесионер) реално са конкурентни. Наличните диаграми показват, че съпоставено с местния аеропорт, варненското летище изпълнява почти наполовина по-малко летни пътнически полети, което налага то да бъде компенсирано и през зимата. По този начин се ощетява Бургаският регион, където се концентрират основно товарните превози, неносещи никаква добавена стойност за местната общност, работеща в сферата на туризма.

"Планирам да организирам и среща с колегите си – кметовете на Южното Черноморие, защото всички ние сме пряко засегнати от това пренебрежително отношение. От години южните морски общини подкрепяме "Фрапорт“, инвестирайки в специален фонд със средства от бюджетите си. Целта на фонда бе да се стимулират полетите през зимата и преди летния сезон, но до момента аз не виждам тези средства да са оползотворени в правилната насока", коментира още кметът на община Поморие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.01.2023 г.
0
 
 
Браво, една добра новина. Надявам се наистина да се стигне до преразглеждане и след това до прекратяване на концесията. Голяма грешка беше, че изобщо се дадоха летищата на концесия. Летищата са критична инфраструктура със значение за националната сигурност и трябва да бъдат само и единствено държавни. За наследените от времето на соца летища говоря. Който желае да има частно летище да си го построи!
Aнонимен
на 20.01.2023 г.
0
 
 
Адекватно решение! Браво нека има повече такива хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: