Колин Пауъл загуби битката с Covid-19

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:24 / 18.10.2021
1103
Бившият американски държавен секретар Колин Пауъл е починал следствие на усложнения от Covid-19. Това става ясно от публикация на семейството му във Фейсбук. От публикацията се разбира, че 84- годишният Пауъл е бил напълно ваксиниран. Семейството също благодари на медицинския център Уолтър Рийд за грижите.

"Загубихме един забележителен и обичащ съпруг, баща, дядо и велик американец,“ се посочва в публикацията във Фейсбук.

Toй бе първият цветнокож държавен секретар и водеща фигура при старта на войната в Ирак през 2003-а. Пауъл е служил при четирима президента и бе познат с това, че странеше от политическите полемики.

Пауъл е служил като съветник по националната сигурност на САЩ при президента Роналд Рейгън от 1987 до 1989 г. Като армейски генерал, той е бил председател на Съвместния началник-щаб на военните при президента Джордж Х. У. Буш по време на войната в Персийския залив през 1991 г., в която ръководените от САЩ сили изгониха иракските войски от съседен Кувейт.

Той е 65-ият държавен секретар на САЩ през периода 2001 – 2005, при президента Джордж У. Буш, и първият с афроамерикански произход на тази позиция.

Бившият президент Джордж Буш каза, че той и бившата първа дама Лора Буш са "дълбоко натъжени" от смъртта на Пауъл.

"Той беше велик обществен служител и широко уважаван у нас и в чужбина“, каза още Буш. "И най-важното, Колин беше семеен човек и приятел. Лора и аз изпращаме на Алма и техните деца нашите искрени съболезнования, когато си припомнят живота на този велик човек".

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).